Перевірити надійність роботодавця можна за допомогою системи YouControl

Аналітична система YouControl має цілу низку корисних інструментів для аналізу діяльності кожної компанії України. Це цілком об’єктивні дані, отримані з офіційних джерел та зручно згруповані, що дозволяє контрагентам швидко «прокачати» потенційних партнерів, а шукачам роботи – перевірити доброчесність працедавця та обійти стороною шахраїв.

Перед тим, як ухвалити остаточне рішення щодо працевлаштування, фахівці системи YouControl радять перевіряти майбутнього роботодавця на надійність. Адже у часи карантинних обмежень і тривалих локдаунів знайти роботу, та ще й з гідною зарплатою, зовсім не просто. Цим користуються недобросовісні роботодавці, обіцяючи «золоті гори», а насправді ошукуючи довірливих шукачів роботи.

Ось низка порад від аналітиків YouControl, як за допомогою відкритих джерел швидко перевірити майбутнього працедавця:

  • З’ясуйте, чи існує ця компанія реально, перевірте її юридичний статус – чи не була ліквідована, не перебуває в процесі припинення, не має статусу «банкрут».
  • Якщо назва компанії видається знайомою, зверніть увагу, чи це саме та організація, чи навмисно названа так, щоб бути співзвучною з відомим брендом.
  • Поцікавтеся тим, скільки років компанія працює на ринку. Солідна тривалість діяльності свідчить про стабільність, стійкість до кризових викликів, а значить – надійність.
  • Обов’язково з’ясуйте, чи є в компанії великі податкові чи зарплатні борги, щоб не стати одним з тих, хто чекатиме свою зарплатню роками.
  • Зверніть увагу на зміни адреси чи назви підприємства. Якщо такі дії вчиняються часто, це має викликати значні сумніви щодо благонадійності компанії.
  • Перевірте, який вид діяльності вказала компанія основним та порівняйте з реальним переліком послуг, що вона пропонує.
  • Проаналізуйте судові документи – в якому статусі компанія фігурувала в судових справах, якими були ті справи: адміністративними чи кримінальними, з яких приводів. Взагалі-то, наявність судів не свідчить апріорі про непорядність компанії, але причини позовів дадуть уявлення про майбутнього роботодавця. А ось наявність відкритих виконавчих проваджень щодо компанії говорить про те, що вона не виконує рішення суду.
  • Переконайтеся, що компанія не знаходиться під санкціями РНБОУ або міжнародними. А також, що її керівник не перебуває у розшуку та не керує ще понад 50 компаніями, що також може свідчити про фіктивність організації.
  • Зверніть увагу на перевірки, які останнім часом проходила компанія, та якими були їх наслідки.

Перелічену інформацію стосовно всіх українських компаній та фізосіб-підприємців можна безкоштовно отримати в аналітичній системі YouControl. На відміну від суб’єктивних відгуків на спеціалізованих сайтах, які залишають звільнені працівники, а іноді і конкуренти, тут містяться лише об’єктивні дані, які стануть у нагоді для ухвалення остаточного рішення щодо працевлаштування.

Світлана Денисенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies