Пес Патрон «прочитає» радіодиктант для українських школярів: як взяти участь

У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки для школярів проведуть радіодиктант. Його озвучать голосом пса Патрона із мультика про чотирилапого сапера.

Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

«4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, пройде радіодиктант для дітей молодшої і середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами», – йдеться в повідомленні.

Також у ДСНС закликали долучатися до флешмобу у соціальних мережах. Для цього дорослі можуть знімати фото та відео, як діти пишуть диктант. А потім публікувати їх у соцмережах із хештегом #СпільноДиктант.

Де і коли слухати радіодиктант від пса Патрона

Радіодиктант проходитиме 4 квітня о 15:00.

Він транслюватиметься:

Перед диктантом, о 14:40, представник ДСНС розповість про забруднення України мінами і вибухонебезпечними предметами. Також він нагадає про важливість навчання дітей правил безпечної поведінки.

Читайте також: В Україні створили сайт про мінну безпеку для дітей, батьків та вчителів

Коли можна дізнатися про результати

Перевірити правильність написання радіодиктанту можна буде за дві години після його завершення.

Результат буде оприлюднено у соціальних мережах та на офіційних сайтах ДСНС, ЮНІСЕФ та Українського Радіо.

Нагадаємо, що прем’єра мультсеріалу «Пес Патрон» відбулася 7 січня 2023 року. У кожній серії пес Патрон щоразу нагадує глядачам, як правильно поводитися із вибухонебезпечними предметами.

Пес Патрон допомагає чернігівським працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій із розмінуванням. У травні минулого року президент Зеленський нагородив Патрона медаллю «За віддану службу». Господаря собаки Михайла Ільєва — орденом «За мужність» III ступеня.

Вас можуть зацікавити 10 корисних додатків під час війни: зв’язок з рідними, ліки, допомога

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies