Презентація конкурсу U-Inn у Дніпрі

В Дніпрі 19 вересня 2017 року о 14 годині за адресою: вул. Шевченка, 7 (приміщення Соборної (Жовтневої) районної ради) відбудеться презентація Конкурсу молодіжних інновацій U-Inn. Конкурс організовує Програма розвитку ООН в Україні у партнерстві з Міністерством молоді і спорту України та мережею хабів громадянського суспільства, представником якої у місті Дніпро є громадська організація «Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск». Захід у Дніпрі проводиться в партнерстві з Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Соборного району. На презентацію організатори запрошують активну молодь віком від 18 до 35 років.

Під час Презентації присутні дізнаються, як взяти участь у конкурсі U-Inn та отримати до 5 тисяч доларів на реалізацію своєї інноваційної ідеї чи проекту на тему демократії і прав людини.

В офіційному повідомленні про конкурс, зокрема, йдеться:
«Якщо Вам від 18 до 35 років, формуйте команду однодумців та подавайтеся на перший конкурс молодіжних інновацій в Україні U-Inn! Три команди переможців конкурсу отримають від ПРООН грант у розмірі 5 тис. дол. США та менторську підтримку для реалізації своїх ініціатив».

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заявку на сайті uinn.org.ua з 17 вересня по 11 листопада 2017 року.

Заявки для участі у конкурсі можуть стосуватися інноваційного підходу вирішення таких питань, як:

  • участь молоді в житті громади
  • плив на владу
  • механізми участі молоді в процесах прийняття рішень органами місцевої влади
  • забезпечення відкритості та прозорості влади; захист та просування прав людини
  • толерантність та недискримінація
  • забезпечення свободи слова та вираження поглядів
  • права внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення
  • доступ до публічної інформації, відкриті дані; ґендерна рівність.

Ви зможете також пропонувати власні теми в рамках загальної тематики – демократизація і права людини.
Призовий фонд U-Inn становить 15 тис. дол. США (у гривневому еквіваленті). Він розподіляється по 5 тис. дол. США (у гривневому еквіваленті) між переможцями в номінаціях:

  • “Технологічна інновація” – пропонує вирішення проблеми чи реалізацію ідеї завдяки технологіям (це може бути мобільний додаток, програма, онлайн або мобільна гра, інтерактивна візуалізація тощо).
  • “Соціальний скрипт” – пропонує нoві інструменти та механізми, нестандартні підходи (мистецтво, гра, креативні сценарії тощо) для утвердження демократії та прав людини, залучення молоді до прийняття рішень та життя громади.
  • “Соціальне підприємництво” – використовує бізнес-моделі для вирішення соціальних проблем чи питань (виробництво, надання товарів та послуг, тощо).

Інноваційний проект потрібно буде реалізувати протягом трьох місяців з моменту перемоги в конкурсі.

19 вересня в Дніпрі під час презентації буде розказано про те, як взяти участь у Молодіжному таборі інновацій “U-Inn Camp” (7-8 жовтня 2017 року), який є частиною програми розвитку молодіжних інновацій у сфері демократії та прав людини. Окрім табору, програмою передбачено навчальні візити до громадських організацій, які професійно займаються відповідними темами, конкурс молодіжних проектів та ініціатив та фестиваль молодіжних інновацій.

Витрати на проїзд, проживання і харчування під час участі в заходах програми відшкодовуватимуться учасникам та учасницям, які отримають підтвердження своєї участі.

Більш детально з умовами участі в програмі розвитку молодіжних інновацій можна ознайомитися на сайті U-Inn

Контактна особа з питань проведення презентації: Тетяна Кладієва, телефон: (096) 19 14 051.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies