Про експорт товарів до ЄС та шляхи покращення економічного потенціалу підприємств Донеччини

Від початку дії Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію України з ЄС минуло п’ять років, а з моменту початку преференційного торговельного режиму для українських виробників – цілих вісім. Наразі торговельно-економічні відносини України та ЄС переживають переламний момент. Серед найгостріших питань порядку денного: промисловий безвіз, перегляд тарифних та нетарифних обмежень для української харчової продукції, негативний вплив COVID-19 на торговельно-економічні та інвестиційні зв’язки з ЄС. Але не менш важливо підбити підсумки євроінтеграційних прагнень України, підкріплених сприятливим торговельним режимом та іншими видами підтримки з боку ЄС.

Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень та Асоціація регіональних аналітичних центрів за сприяння Програми «МАТRA» Посольства Королівства Нідерландів в Україні дослідили «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у впровадженні проєвропейських економічних реформ в регіонах України».

В рамках проєкту в кожному регіоні України і, зокрема, в Донецькій області відбудеться онлайн-презентація та обговорення проведеного дослідження.

Дата проведення: 20 травня 2021 року.

Час проведення: 10:00-12:00

Для участі в обговоренні прохання зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1nIoRiKcGmcD1WHIFM1nnt-ehAs8zsU3fgwmvjYMcYQ4/edit

Під час дискусії будуть проаналізовані наступні питання:

  • презентація результатів розрахунку Індексу євроінтеграційного економічного поступу загалом по Україні та в Донецькій області зокрема;
  • історії успіху підприємств Донеччини, які експортують продукцію за кордон;
  • рекомендації для підвищення рейтингу Донецького регіону за Індексом євроінтеграційного економічного поступу та його окремими показниками.

Запрошуємо:

  • представників релевантних підрозділів обласної державної адміністрації, відповідальних за реалізацію економічної політики на Донеччині;
  • представників органів місцевого самоврядування, відповідальних за реалізацію економічної політики у відповідних населених пунктах;
  • представників організацій, що займаються вивченням економічної політики в Україні та в Донецькому регіоні;
  • представників агенцій регіонального розвитку;
  • дослідників та науковців у сфері економіки;
  • представників бізнесу;
  • представників ЗМІ;
  • інших зацікавлених громадських експертів та активістів.

Після заходу учасникам буде надісланий фінальний аналітичний звіт «Індекс євроінтеграційного економічного поступу регіонів України».

Захід проводиться в рамках проекту «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у впровадженні проєвропейських економічних реформ в регіонах України», що реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень та Асоціацією регіональних аналітичних центрів за сприяння Програми «МАТRA» Посольства Королівства Нідерландів в Україні.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies