Програму «єОселя» поширюють на всіх українців без власного житла

Кабінет міністрів розширив дію програми пільгового іпотечного кредитування «єОселя» на всіх громадян України, які не мають власного житла.

З 1 серпня всі українці можуть отримати кредит у гривні з пільговою ставкою у 7% річним на строк до 20 років

«Вносимо зміни, завдяки яким участь у програмі «єОселя» зможуть взяти інші українці, які не мають власного житла. Для них буде діяти пільгова річна ставка 7% у гривні. Перший внесок – від 20%, а термін кредитування – до 20 років», – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, зміни в умови програми дозволять суттєво активізувати видачу іпотеки.

Хто може подати заявку та які умови іпотеки «ЄОселя»

Пресслужба «Укрфінжитло» уточнила, що з 1 серпня придбати житло в іпотеку під 7% річних за пільговою державною програмою «єОселя» зможуть:

  • ветерани війни та члени їх сімей; учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості або у власності яких менше, ніж 52,5 кв. метра для сім’ї з однієї особи (одинока особа) та додатково 21 кв. метр – на кожного наступного члена сім’ї.

Для вказаних категорій громадян будуть діяти наступні умови:

  • фіксована річна ставка у гривні – 7%;
  • перший внесок – від 20%;
  • термін кредитування – до 20 років;
  • придбати можна квартиру у будинку, що будується або не старшому за 3 роки на момент укладення договору.

Водночас обрати житло, що будується, громадяни зможуть лише у тих забудовників, які акредитовані банками-учасниками програми та обрали прозорі механізми фінансування будівництва. Допускається кредитування, коли покупець стає власником майнових прав на житло, що будується, під час оформлення кредиту.

Нагадаємо, що програму «єОселя» запустили 1 жовтня 2022 року для чотирьох категорій громадян. На першому етапі вона поширювалась на військових, правоохоронців, медиків та педагогів. У програмі беруть участь такі банки: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк та Sky Bank.

Згодом у Мінцифри розповіли, як оформлювати заявки через застосунок «Дія».

Станом на початок липня в рамках програми українцям видали 1,7 тис кредитів на суму 2,3 млрд грн.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies