Сесія облради прийняла бюджет на 2018 рік

Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет-2018. Такі результати XI сесії Дніпропетровської обласної ради, яка відбулась 1 грудня 2017 року.

Як повідомляє прес-служба ДніпроОДА, кошторис свідчить: це буде рік росту для регіону. Область ремонтуватиме дороги, будуватиме садочки, оновлюватиме школи, втілюватиме нові екологічні проекти. Над проектом бюджету ДніпроОДА працювала півроку.

У 2018 році на розвиток Дніпропетровщини витратять майже у 1,5 рази більше, ніж цьогоріч – 2,2 млрд грн. На 60% більше коштів, ніж у 2017-му, передбачили на ремонт доріг. На стільки ж зростуть видатки на реконструкцію та будівництво соціальних об’єктів. На школи, дитячі садочки, лікарні, стадіони, житло, благоустрій населених пунктів витратять понад мільярд гривень. Планують втілити більше 200 інфраструктурних проектів.

У бюджеті-2018 передбачили ріст всіх соціально захищених видатків, зокрема, визначене Урядом підвищення зарплатні. Наступного року мінімальна заробітна плата зросте на 16,4%, у педагогів – на 25%.  Витрати на зарплати, пенсії, стипендії, харчування у лікарнях, медикаменти та енергоносії збільшаться майже на 19 %

За інформацією прес-служби облради, власні доходи Дніпропетровщини значно зросли порівняно з минулим роком. Бюджет 2018 складає 5,2 млрд грн, що на 1,3 млрд більше, ніж минулого разу. Головними наповнювачами бюджету, як і завжди, є податки на доходи фізичних осіб – 2,6 млрд, а також приватний сектор – 1 млрд гривень. Голова обласної ради подякував жителям області,  підприємцям за їх роботу та значний внесок у розвиток регіону. Інші надходження до бюджету 2018 склала рентна плата за користування надрами – 700 млн, екологічний податок – 435 млн, власні надходження бюджетних установ – 300 млн, інше – 165 млн гривень.

На майбутній рік збільшились і державні субвенції до обласного бюджету — 13,7 млрд гривень – це  на 3, 5 млрд більше за надходження 2017 року. Більше 2 млрд гривень планується виділити на медичну субвенцію, 500 млн – на освітню, майже 10 млн – на здійснення програм соціального захисту.

Щодо інших питань, що розглядалися на бюджетній сесії, депутати приймали рішення щодо підтримки воїнів АТО та членів їх родин. Більше 6 млн гривень закладено у бюджеті на виплату допомоги сім’ям загиблих. Ці кошти передбачені для жителів сіл та селищ, всього 298 осіб, які кожного місяця отримуватимуть 1 745 гривень. 2 млн виділено на розробку проектів землеустрою для учасників АТО та членів родин загиблих бійців.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies