Агенція розвитку для Слобожанщини

Слобожанська об’єднана територіальна громада (Дніпровський район Дніпропетровської області) ініціювала створення Агенції місцевого розвитку. За задумом, установа сприятиме вирішенню нагальних проблем території та пошуку інвесторів, у тому числі, міжнародних. Про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

«Це дієвий механізм, який допоможе громаді розквітнути і стати по-справжньому європейською. Дуже знаково, що «з місць» надходять такі актуальні й сучасні ініціативи, які роблять децентралізацію ефективнішою», – цитує прес-служба голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченко.

В Агенції будуть займатися розробкою корисних для Слобожанської громади та цікавих інвесторам проектів. Одна з ідей – створити логістичний центр в селищі, розповіла заступник Слобожанського селищного голови Світлана Вусик. Центр дозволить задовольнити потреби у переробці, зберіганні та вивезенні врожаю.

«Планується, що Агенція місцевого розвитку буде неприбутковою організацією. Вона допомагатиме громаді втілювати стратегію її розвитку, працюватиме над створенням умов для залучення інвестицій. Там будуть розробляти соціальні та інфраструктурні проекти», – додала Світлана Вусик.

Співзасновниками Агенції разом із селищною радою можуть стати представники бізнесу і громадськості. Такий симбіоз дасть можливість отримати додаткові кошти і посилити контроль за їх використанням, наголошують у Слобожанському. Заявки на участь у створенні Агенції приймають до 8 серпня.

Планується, що Агенція місцевого розвитку розпочне свою роботу вже до кінця цього року.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies