Слов’янськ зазнав масованого обстрілу в річницю звільнення від окупантів (Відео)

Сьогодні, 5 липня, російські окупанти влаштували масований обстріл Слов’янська касетними боєприпасами. Саме цього дня 8 років тому українське місто було звільнено від окупантів.

За словами голови ВЦА Вадима Ляха, під удар потрапив центр міста та Північний мікрорайон.

«Славянск! Массовый обстрел города. Центр, Северный. Все остаёмся в укрытиях! Дополнительную информацию сообщу позже!»

Страшні кадри публікуються у соціальних мережах. Наразі відомо, що зруйновано майже половину центрального ринку Слов’янська. Постраждали також центральний район міста, мікрорайони Варшава, Північний, Словкурорт. В будівлях, що розташовані поряд, не залишилось жодного скла.

Вже точно є дані про поранення мирних мешканців, проте поки ще невідома їхня кількість та важкість. Також відомо щонайменше про одну загиблу людину. Про це написав у Фейсбуці місцевий мешканець, журналіст «Радіо Свобода» Сергій Горбатенко.

«Росіяни знову вбили, принаймні, одну жительку мого міста. Слов‘янськ знову масовано обстріляли».

 

Нагадаємо, що голова ВЦА міста Слов’янська Вадим Лях неодноразово закликав місцевих жителів виїжджати з міста поки це можна зробити безпечно. Він зазначив, що наступною ціллю ворога буде Слов’янськ, Краматорськ та Бахмут. Днями він розповів, на якій відстані від Слов’янська на різних напрямках перебувають окупанти:

«Якщо брати в напрямку Лимана до Райгородка — це 7-10 км, якщо брати в напрямку Ізюма, Долини — це 30 км. Якщо напрямок Святогірська — це до 20 км. Артилерія вже б’є по місту. Але де буде головний удар, мені важко сказати».


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies