Стартував грантовий конкурс проєктів з попередження насильства над дітьми в цифровому середовищі

В Україні стартував новий грантовий конкурс проєктів, спрямованих на попередження насильства над дітьми в цифровому середовищі.

Організатором виступила Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд «Благополуччя дітей». Проєкт «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті» фінансується ЄС та впроваджується у партнерстві з  Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» та Міжнародною громадською організацією «Соціальні ініціативи з охорони праці і здоров’я».

Як зазначають організатори, метою конкурсу є відбір та надання підтримки проєктам організацій громадянського суспільства (ОГС), спрямованим на попередження насильства над дітьми в цифровому середовищі.

Хто може взяти участь

Взяти участь у конкурсі можуть неприбуткові ОГС, які:

  • працюють у сфері захисту прав дітей, протидії насильству над дітьми, попередження та подолання негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі;
  • мають статус неприбутковості 0032 (громадські об’єднання) або 0036 (благодійні організації);
  • офіційно зареєстровані в Україні не менше 6 місяців станом на дату подання грантової заявки та діють на території м. Києва, Львівської та Вінницької областей;

Умови конкурсу

Проєкти мають бути спрямовані на попередження насильства над дітьми в цифровому середовищі і можуть містити в собі такі заходи, як:

  • проведення інформаційних кампаній;
  • навчання дітей або батьків;
  • інформаційно-просвітницькі заходи для представників освіти, правових органів, соціальної сфери тощо.

Проєкти повинні реалізовуватись у тісній співпраці з місцевими державними установами та органами, на яких покладені функції з профілактики та подолання онлайн насильства щодо дітей.

«У конкурсі мають право брати участь організації, зареєстровані в Україні не менше 6 місяців станом на дату подання грантової заявки та діють на території м. Києва, Львівської та Вінницької областей», – підкреслюють організатори.

Проєкти можуть тривати від 3 до 12 місяців. При цьому заходи в рамках запропонованих проєктів мають розпочатись не раніше 15 липня 2023 року і бути завершені до 15 липня 2024 року.

Максимальний розмір гранту – 160 000 гривень. Організація, яка отримає грант, має забезпечити фінансовий внесок у розмірі 3% вартості проєкту.

В рамках конкурсу планується підтримати до 6 проєктів. Всі організації будуть повідомлені про результати електронною поштою.

Заявку потрібно надіслати до 17.00 10-го червня 2023 року на електронну адресу Українського фонду «Благополуччя дітей»: info@childfund.org.ua з поміткою «До участі у конкурсі».

Знайти шаблон аплікаційної форми та дізнатися подробиці конкурсу можна за посиланням http://surl.li/hihwx.

Нагадаємо, що до 31 травня українська молодь подати заявку і взяти участь у програмі «Social Impact Award». Учасники отримають менторську підтримку, грант до 1 500 євро на розвиток або створення власного соціального підприємства та квиток на щорічний саміт SIA.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies