Стартує грантова програма для ветеранів, ВПО та підприємців, що постраждали через війну

У травні 2023 року в Україні стартує програма E-Export Intensive, в рамках якої можна буде отримати гранти до 35 тисяч доларів та пройти безоплатне навчання.

Взяти участь у грантовому конкурсі можуть внутрішньо переміщені особи, ветерани та підприємці, що постраждали через війну й хочуть розпочати власну справу або перезапустити бізнес.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, програма спрямована на підтримку напрямку експорту через торгові онлайн-платформи.

«Програма має на меті залучити до теми експорту через інтернет торгові платформи  протягом 2 місяців близько 1000 нових потенційних експортерів. Програма розрахована як на підприємців, які через війну вимушені перезапускати свій бізнес, так і на переселенців та ветеранів, які раніше не вели бізнес, але хотіли б розпочати власну справу», – ідеться в повідомленні.

Коли запрацює програма та які умови

Програму запустить державна «Укрпошта» з 18 травня. Того ж дня розпочнеться окремий захід за сприяння Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», в рамках якого буде проведено 5 навчальних модулів.

Під час заходу також будуть презентовані грантові можливості:

  • 250 тис. грн — 1 млн грн від Мінекономіки для ветеранів та другого з подружжя на розвиток власного бізнесу;
  • 10 тис. — 35 тис. доларів — малим та середнім підприємствам від програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» для відновлення та безперервності бізнесу, а також гранти для жіночого та сімейного бізнесу.

Зареєструватися на семінар 18 травня можна за посиланням.

Читайте також: До €1 500: українська молодь може отримати на розвиток соціальних стартапів

Крім того, протягом червня та липня відбудеться серія практичних вебінарів. Учасників познайомлять з усіма аспектами роботи в сегменті e-commerce та, зокрема, експорту. Також буде можливість отримати практичні навички щодо збільшення продажів через ефективні промо активності.

Долучитися до семінарів можна онлайн, попередньо зареєструвавшись за посиланням.

Участь безоплатна.

Читайте також: Оголошено новий конкурс грантів для надання підтримки хабам/центрам, що працюють з ВПО

Програма E-Export Intensive реалізують за підтримки Мінекономіки, Мінцифри, Офісу розвитку підприємництва та експорту, проєкту «Дія.Бізнес», USAID, а також компаній Рayoneer та Disqover Agency.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies