Табір «Зоряний шлях» цього року оздоровить 300 дітей

Через карантинні обмеження кожен табір має свою квоту на наповнення. Цього року за одну зміну в «Зоряному шляху», що у Святогірську, заплановано прийняти 102 дитини. Сам сезон відпочинку в позаміському таборі стартує з 12 червня. Зазвичай у «Зоряному шляху» відпочивають діти, які потребують додаткової соціальної уваги.

Підготовка до літнього відпочинку в таборі розпочалася ще в травні. Тут відремонтували кімнати для дітей та встановили пожежну сигналізацію в усіх приміщеннях. Під час змін дотримуватимуться карантинних вимог. Зокрема, дистанція між ліжками становитиме 1,5 метри, а перед заїздом дітей оглядатимуть медики.

Також протягом сезону кожна зміна буде тематичною. У таборі працюватимуть декілька гуртків – хореографічний, декоративно-ужиткового мистецтва та спортивний.

«У нашому таборі в основному отримують оздоровлення соціально-незахищені верстви населення Донецької області. Це діти учасників бойових дій, або ті, які позбавлені батьківського піклування, сироти, з багатодітних родин. Аби отримати путівку безкоштовно або за частковим відшкодуванням, треба звернутися до управлінь соціального захисту населення у своїх містах чи районах з паспортом, ідентифікаційним номером батька або матері, свідоцтвом про народження дитини, документом, що підтверджує пільгу, довідкою про склад сім’ї та довідкою зі школи про те, що дитина у цьому році не отримувала оздоровчих послуг на безоплатній основі», – розповів директор ТОВ Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зоряний шлях» Сергій Палагута під час пресконференції в Антикризовому медіа-центрі.

«Зоряний шлях» – це відокремлений підрозділ ветеранської спільноти. Табір приймає на відпочинок дітей від 7 до 18 років. Докладнішу інформацію про «Зоряний шлях» та цьогорічні зміни можна дізнатися за посиланням.

Ірина Мартинова


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies