Толерантна журналістика для сходу України

У Антикризовому медіа-центрі пройшов тренінг для журналістів регіональних ЗМІ «Режисура мультимедійних історій», організований Донецьким інститутом інформації при фінансовії підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини.

Вузькопрофесійний на перший погляд практикум насправді має набагато ширші цілі. «Наші тренінги, які підвищують якість роботи журналістів та редакцій, в кінцевому підсумку спрямовані на зниження агресії в суспільстві, виняток мови ворожнечі і прагнення до війни. Журналістика повинна об’єднувати суспільство, а для цього треба розповідати людям про людей, грунтуючись виключно на принципах толерантності», – зазначив організатор Олексій Мацука.

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини, Почесний доктор Вольфганг Мьоссінгер, який був присутній на початку тренінгу, також наголосив на важливості діалогу і взаєморозуміння на рівні громадянського суспільства, відновлення втраченої довіри на тлі збройного конфлікту. На досягнення цих цілей спрямований цілий ряд проектів, що фінансуються німецьким урядом.

«Кажуть, що ЗМІ – це четверта влада поряд із законодавчою, виконавчою та судовою. В Україні вона страждає від тих же проблем, що й перші три – від корупції. Щоб уникнути цього і бути по-справжньому незалежним журналістом, важливо підвищувати свій професійний рівень і дотримуватися етичних норм. Даний тренінг дає ці можливості.

Тренінг-лекцію в Краматорську провів керівник проектів HromadskeUA Влад Азаров. Він розповів, як збирати історії з нуля, вибудовувати логіку, знаходити героїв, підбирати формати так, щоб донести думку до глядача і читача. Учасники вчилися вибирати мультимедійний формат для створення матеріалу певного жанру і підбирати засоби та інструменти, які допоможуть донести думку найбільш ефективно. Журналісти дізналися нову інформацію про структурування, комбінування, вибудовування логіки розповіді «від скелета до шкурі».


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies