У Краматорську побудували перший в Україні спортивний об’єкт в рамках “Великого будівництва”

У Краматорську побудували футбольне поле зі штучним покриттям – перший в Україні спортивний об’єкт, зведений в рамках президентської програми “Велике будівництво”. 14 травня споруду урочисто відкрили голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко та міський голова Краматорська Андрій Панков.

Футбольне поле розташоване у Саду Бернацького поруч із стадіоном “Авангард”, де свої матчі проводять місцеві професійні футбольні клуби “Авангард” та “Авангард-2” (щоправда, через карантин змагання призупинені). Поруч також є відкрите тренувальне футбольне поле, де свої навички відточують вихованці дитячої футбольної академії “Авангард”. Тепер вони матимуть змогу тренуватися навіть взимку – нове крите поле це дозволяє.

Зведений у Саду Бернацького об’єкт – великий манеж із металевим каркасом, на який натягнутий тент з полівінілхлориду. Всередині – футбольне поле зі штучним покриттям розмірами 60х40 метрів із освітленням та електронним табло. Поле відповідає вимогам Української асоціації футболу, тож на ньому можна проводити змагання будь-якого рівня для дітей віком до 12 років.

Вигляд критого футбольного поля зовні. Фото Управління фізичної культури та спорту ДонОДА

Вигляд критого футбольного поля зсередини. Фото Управління фізичної культури та спорту ДонОДА

Загальна вартість робіт склала 18 млн 722,3 тис грн., проєкт реалізували коштом державного бюджету, з яких 50% – це субвенція на соціально-економічний розвиток Краматорська.

Голова ДонОДА Павло Кириленко на своїй сторінці у Facebook зазначив, що процес будівництва організували таким чином, щоб роботи не припинялися навіть під час карантину, тому все завершили вчасно.

“Символічно, що у першому півріччі ми відкриваємо перший об’єкт в рамках реалізації програми президента України “Велике будівництво”. Цей критий стадіон дасть змогу тренуватися дітям протягом всього року, він покритий штучним покриттям, тобто є можливість проводити і спортивні змагання, і тренування дітям до 12 років”, – сказав Кириленко.

Що ще з’явиться на Донеччині в рамках “Великого будівництва”

Раніше ми повідомляли, що “Велике будівництво” – це спільний проєкт президента та уряду, мета якого — розгорнути масштабну розбудову інфраструктури по всій Україні. Офіційно він стартував 1 березня, але почав готуватися ще восени минулого року. Керівництво кожної області України подавало Міністерству розвитку громад та територій перелік об’єктів, які планувало побудувати або відремонтувати протягом року, а з Укравтодором узгоджувало перелік доріг для ремонту.

На Донеччині в рамках цієї програми побудують або капітально відремонтують п’ять дитячих садочків, п’ять шкіл, п’ять спортивних споруд, а також дороги, мости, приймальні відділення 11 опорних лікарень.

Якщо говорити про спортивні об’єкти, то окрім критого поля у Саду Бернацького, ще один стадіон побудують у Краматорську, один – у Волновасі, реконструюють стадіони у Селидовому та Слов’янську.

Другий спортивно-оздоровчий комплекс у Краматорську з’явиться на вулиці Парковій поблизу Центру позашкільної роботи (ЦПР). Там буде футбольне поле зі штучним покриттям розмірами 105×68 м, бігові доріжки по колу, спортивні майданчики, трибуна для глядачів і освітлення.

Об’єкт зводиться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з міського бюджету – на цей проєкт загалом витратять понад 35 млн грн. Підрядник, з яким уклали договір наприкінці березня, вже огородив забором територію майбутнього стадіону і вирівняв ділянку під будівництво. Роботи зі зведення спортивного комплексу біля ЦПР планують завершити восени цього року, зазначив Кириленко.

Місце будівництва стадіону біля ЦПР. Фото Управління фізичної культури та спорту ДонОДА

Ще один спортивний об’єкт, який побудують “з нуля”, з’явиться на вулиці Донецькій, 1, у Волновасі. 4 травня комунальна фізкультурно-оздоровча установа “Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” уклала договір з підрядником щодо будівництва стадіону. Вартість робіт становить 26,8 млн грн, фінансування здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. Згідно з договором, стадіон мають побудувати до 31 грудня цього року.

У Селидовому реконструюють стадіон “Шахтар”, а у Слов’янську – стадіон імені Юрія Скиданова. Ці роботи також мають завершитися до кінця року.

Олексій Ладика, “Донеччина. ЗмІнИ”


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies