У Краматорську шукають можливості поліпшити роботу міграційної служби

Пропонуються варіанти переїзду «паспортного столу» в нове приміщення і створення додаткових робочих місць для прийому громадян в Будинку зв’язку. На сьогоднішній день краматорський відділ Державної міграційної служби розташовується в незручному тісному приміщенні на другому поверсі старої будівлі, яка давно не бачила ремонту. Влітку, коли багато хто вирішив отримати біометричний паспорт, в паспортному столі трапився справжній колапс, який виявив численні проблеми служби, які не вирішувалися роками.

З ініціативи громадської організації «Фонд розвитку громади» в виконкомі був організований «круглий стіл» за участю обласного та міського керівництва міграційної служби, представників краматорського виконкому і громадських активістів для того, щоб спільними зусиллями знайти способи, як поліпшити якість надання послуги.

Перед цим «Фонд розвитку громади» провів онлайн-анкетування, за результатами якого з’ясувалися конкретні недоробки «паспортного столу». Більшість з них, до речі, є порушенням Закону України «Про адміністративні послуги» – прийом громадян ведеться на другому поверсі, що ускладнює відвідування особам з обмеженими фізичними можливостями, недостатньо інформації про послуги, некоректно дотримується процедура надання послуги.

Частину цих проблем можна вирішити шляхом переїзду відділу в інше приміщення, або принаймні, тій частині, яка займається прийомом громадян. Як з’ясувалося, перший поверх будівлі, де зараз розташовується «паспортний стіл», знаходиться в оренді у приватних осіб, і вони не збираються його звільняти. Розглядався також варіант переводу робочих станцій в краматорський міський Центр надання адміністративних послуг на вул. Б. Хмельницького, 8, але там недостатньо місця. Говорили і про те, що в Краматорську планується побудувати новий сучасний Центр надання адміністративних послуг, але це буде не скоро.

Найбільш прийнятним виходом із ситуації може стати відкриття двох робочих місць в Будинку зв’язку на вулиці Двірцевій. Для цього дві держструктури – Міграційна служба і Укрпошта – повинні домовитися про умови та вартість оренди. Дві додаткові робочі станції зможуть обслуговувати близько 40 чоловік в день.

Поки питання з переїздом «паспортного столу» не вирішено остаточно, в старому приміщенні вкрай необхідно зробити ремонт. У Міграційної служби грошей на нього немає, тому вони розраховують на допомогу з міського бюджету. Чи погодяться Краматорські депутати фінансувати ремонт – питання відкрите.

У той же час міжнародні організації готові внести свій вклад в покращення системи роботи «паспортного столу». ГО «Фонд розвитку громади» розробляє нові стенди з інформацією про порядок надання адміністративних послуг, які будуть виготовлені за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН в Україні.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies