У Краматорську впроваджують автоматичну систему обліку електроенергії

Жителям мікрорайону Лазурний безкоштовно встановлюють нові електронні електролічильники замість старих механічних приладів. Установка лічильників проводиться в рамках інвестиційної програми «Донецькобленерго».

«У Краматорську впроваджується автоматична система контролю і обліку електроенергії, яка дозволить без присутності нашого співробітника централізовано передавати показання приладів обліку на диспетчерські пульти обленерго, – розповів директор Краматорського РЕМ Ігор Горович. – Переваги такої системи очевидні. Для підприємства знижуються витрати на оплату праці контролерів, а абонентам менше занепокоєння. Не треба чекати приходу працівника РЕМ, або турбуватися про своєчасну передачу показань».

Абонентам встановлюють багатотарифні лічильники. Це означає, що за бажанням мешканців можна ввести зонний облік спожитої електроенергії: в денний час платити за звичайним тарифом, а в нічний, з 23:00 до 7:00, оплачувати 50% від діючого тарифу.

На електронному табло лічильник видає наступну інформацію: дата, поточний час, поточна споживана потужність в кВт/год, спожита потужність загальна і по зонам «день/ніч».

Інвестиційною програмою «Донецькобленерго» в 2017 році запланована установка 2,5 тисячі таких лічильників. На приватний сектор програма не поширюється. У Краматорську вирішили почати з мікрорайону Лазурний з багатоповерховою забудовою. Працюють одночасно кілька бригад, тому заміна приладів просувається досить швидко, вже встановлено понад 1000 лічильників. Однак для забезпечення дистанційного зняття показань буде потрібно якийсь час.

За словами Ігоря Горовича, повністю автоматичну систему контролю і обліку запустять до кінця цього року. «Для автоматичного зняття показань необхідно ще впровадити програмний технологічний комплекс. А саме, поставити на кожному будинку і на кожній підстанції спеціальне обладнання і укомплектувати диспетчерський центр», – пояснив директор РЕМ.

Світлана Денисенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies