У Мінцифри розповіли про розмитнення авто в «Дії»

Розмитнити ввезений в країну автомобіль українці зможуть у кілька кліків, скориставшись застосунком «Дія».

Міністерство цифрової трансформації вже підготувало зміни до законодавства і розраховує, що депутати підтримають сервіс, «який спростить життя та заощадить кошти тисячам українців».

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграм-каналі.

Він зазначив, що розмитнення авто в «Дії» повністю виключає людський фактор. Це «зробить послугу простою та антикорупційною». Митний збір за розмитнення авто буде відбуватись за новою системою розрахунку.

Міністр також розповів, як працюватиме розмитнення авто в «Дії».

«Вводите у калькуляторі три характеристики — рік авто, тип або об‘єм двигуна чи потужність, якщо маєте електрокар. Далі система автоматично розрахує вартість авто», – написав Федоров.

Як приклад, міністр навів Audi A3 2006 року.

«На дизелі та з об‘ємом двигуна у 2 літри. За новими правилами заплатите 80 132 грн, замість 143 500 грн», – написав він.

Читайте також: В Україні можна буде використовувати тільки електронне водійське посвідчення

«Можна не чекати на імплементацію законопроєктів і вже зараз подивитися як працюватиме послуга та дізнатися більше про реформу», – додав народний депутат України, Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Для цього потрібно пройти за посиланням https://rozmytnennia.diia.gov.ua/, де можна протестувати нову систему розрахунку та порахувати, як зміниться вартість.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies