Україна бажає для Донбасу технічну оціночну місію ООН

20 лютого під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН президент України Петро Порошенко закликав направити в Донбас технічну оціночну місію ООН, для розробки варіантів розміщення миротворців.

За словами президента сприятиме встановленню миру в Донбасі може тільки багатонаціональна миротворча операція під мандатом ООН.

«Ми готові до конструктивного обговорення цієї ініціативи. І технічна оціночна місія, яку генеральний секретар ООН міг би направити в Донбас для розробки відповідних варіантів, безумовно, допомогла б цьому обговоренню», – сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що для України є принциповим допуск місії ООН на всю територію Донбасу, включаючи російсько-український кордон. При цьому він знову звинуватив Росію в окупації і підготовці подальшої агресії, а також зажадав виведення військ РФ з української території.

Також Петро Порошенко підкреслив, що внаслідок військового конфлікту на Донбасі та агресії РФ загинули 13 тисяч українців та заявив, що прийшов час позбавити права вето в Раді Безпеки ООН Російську Федерацію за її агресивну поведінку проти України.

Також президент передав генсеку ООН Антоніу Гутерріш листи-звернення від українців з проханням посприяти у звільненні захоплених Росією українських моряків.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies