Українці розробили додаток «єППО», який допоможе бачити ворожі ракети

Мобільний додаток «єППО» розробила група українських програмістів «Технарі». На створення такого застосунку надихнули сотні фотографій та відео з прольотом крилатих вбивць, які знімали та розміщували в мережі налякані українці.

Тепер, за його допомогою, військові зможуть не тільки відслідковувати, а й знищувати ворожі ракети «Калібр» та інші повітряні цілі.

Про це повідомив розробник додатку Геннадій Сульдін.

Він зазначив, що крилаті ракети не завжди можна побачити на локаторах і тому ППО не може їх знищити.

«російські крилаті ракети часто ховаються від наших локаторів на малих висотах. ППО втрачає ціль, побудована на моніторі траса переривається, зенітники не отримують точної вказівки. І ракети забирають життя українців. При цьому наші співгромадяни не раз бачили ракети оккупантів і знімали їх на відео», – наголосив він.

Читайте також: Мінцифри: Допоможіть ЗСУ перетворити гарячі точки на пекло для росіян

Як працює додаток «єППО»

Принцип роботи додатку дуже простий. Після установки його на смартфон людина, яка бачить ракету, має натиснути велику червону кнопку на своєму телефоні.

«Через кілька секунд на моніторах командирів бригад, дивізіонів та батарей ППО з’являться позначки виявлення безпілотників та крилатих ракет ворога у нашому ближньому та далекому тилу. Офіцер командного пункту ППО на підставі інформації і від РЛЗ ЗСУ, і від наземних спостерігачів видасть швидку та точну вказівку зенітникам. І російську ракету буде збито», — стверджує розробник.

За його словами, додаток «єППО» вже представили керівникам оперативного командування «Південь». Українські військові випробовують його в дії.

Міністр цифрової трансформації України провів нараду спеціалістів Мінцифри та зв’язківців, щоб створити застосунок якомога швидше. Тож дуже скоро кожна людина, яка бачить проліт ракет чи будь-яких інших повітряних цілей зможе негайно повідомити про це ППО і тим самим врятувати життя українців.

Нагадаємо, що раніше у Мінцифри звернулись до мешканців тимчасово окупованих територій із закликом допомогти українським військовим за допомогою «єВорог».

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies