Українців, які перебувають за кордоном, закликали розповісти свої історії про злочини рф

Внаслідок війни, розв’язаної росією проти України та українців, постраждали мільйони людей. Тисячі з них постраждали особисто або стали свідками воєнних злочинів рф.

Кожна така історія стане цеглинкою в комунікаційній кампанії, яка стартувала 1 листопада, і метою якої є «невідворотнє покарання для тих, хто на нього заслуговує».

Проєкт #YourStoryYourWeapon дозволить зібрати базу доказів для українських і міжнародних судів.

«Мета – невідворотність відповідальності та справедливе покарання для тих, хто на нього заслуговує», – йдеться в повідомленні Мінреінтеграції.

Також повідомляється, що офіційна реєстрація свідчень дасть право на матеріальну компенсацію за заподіяну шкоду.

«Прагнемо не лише звільнити українську землю від ворога, а й покарати причетних до розв’язання війни та воєнних злочинів. Кожен, хто віддавав або виконував злочинний наказ, має відповідати. Кожен, хто постраждав від російської агресії, має отримати компенсацію», – наголосили в ОГПУ.

Долучитися до кампанії можуть українці, які перебувають на території нашої держави та за кордоном. Для цього на сайті Офісу Генерального прокурора вказані контакти у країнах, де сьогодні перебувають біженці з України.

«Просимо кожного, хто став свідком воєнного злочину, повідомити правоохоронні органи країни, в якій ви зараз знаходитесь. Контакти наведені на цьому сайті. Ваші свідчення, ваша історія стануть доказом у суді. Не мовчіть! Зробіть свій внесок у перемогу!», – закликають у прокуратурі.

Усім, хто погодиться надати свідчення про воєнні злочини росії на території України, гарантується повна конфіденціальність.

«Ми забезпечимо вашу безпеку. Про те, що сталося з вами чи на ваших очах, знатимуть лише правоохоронці та суд. Будь ласка, не мовчіть! Допоможіть прискорити Перемогу. Ворог відповість і заплатить!», – зазначила віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Читайте також: В Україні запроваджують нові підходи до розслідування злочинів сексуального насильства

Зазначається, що ініціатором виступає Офіс генерального прокурора. Партнерами стали: Міністерство закордонних справ України, Офіс Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини, органи прокуратури країн Спільної слідчої групи – Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies