Українська освітня платформа зі Львову допомагає постраждалим від війни

  • Доставлення гуманітарних вантажів до Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки та інших громад, що страждають від постійних обстрілів російських загарбників.
  • Евакуація людей з прифронтових населених пунктів.
  • Підтримка вимушених переселенців, які знайшли прихисток у більш безпечних регіонах країни.

Такі основні напрямки роботи львівської благодійної організації «Українська освітня платформа».

З початком повномасштабного вторгнення організація трансформувала свою діяльність, спрямувавши зусилля на забезпечення гуманітарних потреб людей, постраждалих від війни. За пів року були налагоджені контакти з декількома потужними міжнародними благодійними організаціями, які допомагають Україні.

Також напрацьовано схему передачі гуманітарної допомоги у постраждалі громади через локальні організації у регіонах. Потім ці так звані «опорні точки» передають її тим, хто цього потребує.

«Українська освітня платформа» не практикує надання адресної допомоги фізичним особам, лише централізовано через партнерські організації. З більшістю з них команда співпрацювала ще до великої війни. З деякими налагоджені контакти вже після вторгнення.

Це ті організації, які зараз у своїх населених пунктах займаються евакуацією, завозять гуманітарні вантажі туди, де зовсім гаряче, або надають прихисток переселенцям у приймаючих громадах. Саме вони краще розуміють місцеві потреби та мають мережу волонтерів на місці.

Однією з таких опорних точок на Донеччині є гуманітарна асоціація «Все буде добре» та громадська організація «Тато Хаб», що працюють у Краматорську. Олександр Іванов з перших днів війни займається волонтерською роботою в цих об’єднаннях.

На сьогодні БО «Українська освітня платформа» створила мережу з 61 опорної точки по всій Україні.

«Домівка» для переселенців на Сокальщині

Створення прихистків для внутрішньо переміщених осіб – важливий напрямок роботи «Української освітньої платформи». У серпні в селі Жвирка Сокальської громади Львівської області був відкритий перший сучасний прихисток для сімей з дітьми з-поміж внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок збройної агресії росії покинули власні домівки та переїхали до більш спокійного регіону.

Облаштування шелтеру відбулося в рамках проєкту «Домівка», що передбачає створення комфортного житла для людей з постраждалих громад. У Домівці на Сокальщині комфортно розміщаються 20 мам з дітьми.

Тут вони зможуть відновити психічне й фізичне здоров’я, розпочати пошуки нового житла та роботи. Зазвичай термін перебування у шелтері – від кількох днів до 3-6 місяців, а за потребою, й довше.

Житло облаштоване новими меблями, санвузлами, пральними машинками, кухнею з необхідним приладдям.

Простора дитяча кімната обладнана сучасними ігровими комплексами.

Проєкт створення шелтеру загальним кошторисом понад 30 тисяч доларів був профінансований БО «Українська освітня платформа». Партнерська підтримка надійшла від благодійного фонду «Карітас-Сокаль». Приміщення для розміщення прихистку надала в оренду Сокальська міська рада.

Від БО «Українська освітня платформа» у Домівці працює мобільна бригада, яка складається з психолога, дитячого лікаря та соціального працівника. Вони надають необхідну підтримку родинам вимушених переселенців, які цього потребують.

Світлана Денисенко, «ЗмІнИ. Схід»

Фото: «Українська освітня платформа».


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках – YouTube або Facebook або Twitter. Долучайтесь!


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies