Уряд планує запровадити принцип гарантованої базової соціальної допомоги

В Україні запровадять принцип гарантованої базової соціальної допомоги для громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Подальша цифровізація соціальних послуг має зробити їх доступнішими та зручнішими. А завдяки підвищенню якості реєстрів буде покращена адресність виплат.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду сьогодні, 14 березня.

Шмигаль зазначив, що соціальна допомога буде залежати від рівня доходів і стане адресною.

«Ми пропонуємо новий соціальний договір між державою та громадянином. Буде покращено адресність виплат і їх збільшення для тих, хто цього дійсно потребує. Запроваджуємо принцип гарантованої базової соціальної допомоги, яка буде залежати від рівня доходів, і буде спрямована на підтримку найвразливіших верств населення», – сказав Шмигаль.

За його словами, цього року в фокусі уряду залишатимуться внутрішньо переміщені особи. Вони можуть розраховувати на продовження програм допомоги, зокрема, із забезпечення виплатами, житлом та сприяння працевлаштуванню.

Також серед пріоритетів є підтримка людей з інвалідністю та ветеранів.

«Безбар’єрний простір, засоби для реабілітації, підтримка людей з інвалідністю – це все теж у нашому фокусі. Ветеранська політика. Це формування ефективної системи переходу від військової служби до цивільного життя. Трирівнева система психологічної допомоги. Зручні сервіси в межах проєкту е-Ветеран. Нові принципи роботи військово-лікарських комісій», – наголосив Шмигаль.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies