В Костянтинівці волонтери організовують пільгову стерилізацію тварин

Від самого ранку біля приміщення, де проводять операції, черга. Люди принесли своїх чотирилапих улюбленців на пільгову стерилізацію. Так,  Олена Лобас принесла двох британських кішок – Катю та Ласку, та кота Бакса шотландської породи. Розповідає, що на стерилізацію тварин завдяки цій акції, приходить не вперше.

Зооволонтерка Олександра Сендецька каже, що в середньому стерилізація домашніх тварин у ветклініках коштує 800 гривень. У межах акції вартість цієї операції зменшується вдвічі.  Сенс операції у повному видаленні яєчників та матки.  Перед операцією кішкам роблять наркоз. Під наркозом очі у кішок залишаються відкритими. Після операції ветлікарка закрапує їх краплями та закриває повіки для того, щоб вони не пересихали.

Спочатку акція була спрямована на стерилізацію безпритульних тварин. Але зооволонтери зіштовхнулися з проблемою їх вилову. Адже самотужки виловити необхідну кількість для збереження умов акції тяжко, а кошти з міського бюджету на це не виділяють..

Всього за два дні проведення програми “Доступна кастрація тварин” вдалося стерилізувати 58 тварин. Із них 14 – безпритульних.  Також планується проведення таких акцій у подальшому. Оголошення про них зооволонтери викладають на сторінках соцмереж.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies