В Краматорську кожна третя сім’я потребує допомоги

Понад 30 тисяч сімей одержують різні види допомоги від держави. Всього в Краматорську налічується 90 тисяч домогосподарств.

Станом на 1 липня 2017 року в Управлінні праці та соціального захисту населення на обліку перебуває 29014 краматорських сімей, яким призначено різні види державної допомоги згідно з чинним законодавством. Загальні видатки за звітній період на фінансування виплати соціальної допомоги склали 131,6 мільйонів гривень. Про це йдеться у Програми економічного і соціального розвитку міста Краматорська. Підсумки виконання Програми за перше півріччя 2017 року обговорювали на засіданні виконкому Краматорської міськради.

Як зазначається, за перше півріччя 2017 року кількість одержувачів допомоги на дітей склала 13 тисяч осіб. Видатки бюджету на цей вид допомоги – 80,3 млн. грн. – залишились на рівні 6 місяців 2016 року.

Проте зросло фінансування на надання допомоги малозабезпеченим сім’ям – на 25 відсотків проти аналогічного періоду минулого року. Кількість сімей цієї категорії дорівнює 3259.

Всього в Єдиний державний автоматизований реєстр пільговиків міста Краматорськ включено інформацію про 58710 осіб, які мають відповідні пільги.

Зокрема, на обліку перебуває 51881сім’я – одержувач житлових субсидій. Видатки держбюджету на надання житлових субсидій за січень-червень 2017 року склали 209,3 млн. грн.

Окремої допомоги потребують переселенці, які оселилися у Краматорську. За перше півріччя 2017 року за адресною допомогою, яка призначається згідно із постановою Кабінету Міністрів України № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», звернулось 7410 сімей. Витрати державного бюджету на виплату з початку року склали 36,4 мільйони гривень.

Окремі види допомоги фінансуються за рахунок місцевого бюджету. Так, учні професійно-технічних навчальних закладів і студенти вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, отримали муніципальні стипендії на суму 68,8 тис. грн.

Видатки на виплату обласної щомісячної допомоги дітям-сиротам, які перебувають на повному державному забезпеченні в учбових закладах міста, склали 261,7 тис. грн. Муніципальні стипендії в сумі 6,2 тис. грн. отримали мешканці Краматорська, яким виповнилось 100 років.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies