В селі Дробишеве на Донеччині стався замах на життя активістів

Вночі невідомі кинули гранати на подвір’я та в будинок, де мешкають разом з батьками та дідусем відомі громадські активісти Антон та Артем Воронови. Імовірно, нападники використовували бойові гранати Ф-1 та РГД-5. Завдяки щасливому випадку, ніхто з родини не постраждав. Про це повідомляє громадська організація “Стопкорупції” на своєї сторінці у Фейсбуці.

Зазначається, що брати Воронови – активні борці з проявами сепаратизму та корупції в Донецький області, а саме в місті Лиман, тож ворогів у них було достатньо. Напередодні в Лимані пройшла низка заходів, під час яких брати Воронови разом з іншими активістами висловлювали незадоволення діяльністю міського голови Цимідана та очільника Донецької області Жебрівського.

Наразі поліція Донецької області розслідує злочин. “Сьогодні близько 2 години ночі невідомі кинули три гранати у будинок, де мешкають 4 особи. Внаслідок вибухів частково пошкоджено помешкання та два автомобіля. Постраждалих немає. Повідомлення про подію надійшло в чергову частину Лиманського відділення поліції від сина власника будинку. 36-річний чоловік повідомив, що надворі пролунало три хлопки, схожі на вибухи. В цей час вдома знаходилися його батьки та брат”, – уточнюється у зведенні.

Попередньо встановлено, що невідомі кинули на подвір’я три гранати, одна з яких розірвалася на горищі будинку. Пошкоджено вікна та два автомобілі, що знаходилися у дворі. Речові докази вилучено.

Поліція перевіряє всі можливі версії скоєння злочину. За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies