Від ідеї до власної справи. Історія успіху підприємця з Іллінівської об’єднаної територіальної громади

Співзасновники столярного будинку «Valles» Олексій Чебаненко і Оксана Іваник поділилися своїм досвідом започаткування бізнесу.

« Десь у кінці 2013-го року я почав думати над тим, щоб заснувати власну справу. Почав міркувати над тим, що я можу і чого хочу. Замовив перший станок в Китаї. Потім навколо цього станку  почало з’являтися інше обладнання» – розказує Олексій Чебаненко.

«Одного бажання виявилося замало – необхідна була технологія досягнення цієї мети, стратегія, тактика. Цього мені не вистачало. Рік тому я зустрів Іваник Оксану. Саме вона мене надихнула на подальший розвиток» – продовжує розповідати підприємець.

Оксана довгий час займалась громадською діяльністю, а саме проектним менеджментом. Ці навички допомогли у  розвитку справи. Партнери знайшли програми направлені на підтримку малого та середнього бізнесу. У березні подали бізнес план на конкурс «Український донецький куркуль». У квітні вже отримали гроші. Також весною брали участь у спільному проекті молодіжного простору «Друзі» й Львівської освітньої фундації. За цією програмою отримали для столярного будинку обладнання.

Мінімальний набір обладнання в Олексія  був вже до 2016 року. До цього часу він вже зробив ремонт у приміщенні. Вчився працювати на станках й робити перші вироби з деревини. Цей процес відбувався у підприємця паралельно із зайнятістю на двох роботах. Каже, що перші вироби – це були подарунки для знайомих. В 2017 році з’явилися перші клієнти. Зараз в Олексія вже є постійні замовники. «Я роблю різні ікони, частина з них продається у Святогорську , є магазин на OLX, також просуваю продукцію на через smm» – продовжує розповідати засновник столярного будинку.

Зараз ми займаємося розширенням виробничої площі. На виробництві вже працює три людини: працівник у штаті та два стажери. Їх основний обов’язок – навчитись якісно працювати.

Засновники не збираються зупинятися на досягнутому і діляться планами на майбутнє:

«Соціальне підприємництво – ми зараз дивимося у цей бік. Через рік хочемо вийти на новий рівень. Тобто, зараз ми розвиваємо стратегію. Розвиваємо масштаб бізнесу. Дивимося, хто є нашим споживачем, які товари потрібні. Думаємо про те, які нам виготовляти товари на експорт».

Юлія Дерека


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies