Відкрився тренінговий центр з підготовки інспекторів

В Дніпрі відкрився тренінговий центр з підготовки інспекторів з дотримання прав людини. Їх готуватимуть для роботи в умовах ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції. Це дасть змогу поліпшити взаємодію поліції і затриманої особи. Про це 12 червня, повідомив Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Відкриття тренінгового центру відбулося на  базі ізолятора тимчасового тримання №1 поліції  м. Дніпро. У відкритті взяли участь керівники ГУНП,  керівник Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, представники громадських організацій «Експертний центр з прав людини», «Українська фундація правової допомоги» та правоохоронних органів.

Тренінговий центр в рамках проекту Custody Records дасть можливість підвищити кваліфікацію та отримати нові професійні навички співробітникам поліції 125 ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції України.

«Метою проекту є запровадження нових методів співпраці співробітника поліції та затриманої особи. Система дає можливість віддаленого контролю за дотриманням прав затриманих громадян. Технічне обладнання, процедури контролю, цілодобова відеофіксація даних та зручний спосіб внесення і обробки інформації дозволяє відстежувати всі дії по відношенню до затриманих під час їхнього перебування в ізоляторі тимчасового тримання», – зазначив заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, який був присутнім на відкритті тренінгового центру.

Завдяки впровадженню системи Custody Records створені всі умови для запобігання порушенням прав затриманих протягом всього часу перебування в ізоляторі. Сьогодні Сustody Records працює на базі чотирьох ізоляторів тимчасового тримання у містах  Дніпро, Херсон, Кропивницький та Сарни. Тут створено систему повного контролю процесу перебування особи в умовах ізолятора. В планах Нацполіції – поширення функціонування цієї системи взаємодії поліції та затриманих осіб на кожен ізолятор тимчасового тримання.

«Поступово запровадження Сustody Records охоплює нові міста та регіони України. Потреба у навчанні персоналу ITT буде щороку збільшуватись, тому виникла потреба створити належні умови для якісної підготовки кадрів», – підкреслив Костянтин Бушуєв.

У 2018 році через ІТТ, в яких впроваджено систему  Сustody Records, пройшло майже 5 тисяч осіб. Понад 1 тисяча осіб були поміщені до ізоляторів як затримані за підозрою у вчиненні злочину. Кожна особа, що потрапила до ІТТ, перебувала під опікою системи Сustody Records.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies