Відновлення електро- та газопостачання на деокупованій Харківщині триває

Роботи з відновлення електропостачання та газопостачання на звільнених від російських загарбників територіях продовжуються.

Наразі вже відновлено електропостачання на 80%, а газопостачання – на 75%. Проте темпи робіт дещо сповільнені через процес розмінування, який ускладнений зимовим періодом.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час брифінгу.

За його словами, на деокупованих територіях Харківщини на 80% електропостачання вже відновлено. Крім того, на 75% відновлено газопостачання.

«Ми зараз уже приступили на півночі, у Дергачівській громаді, до відновлення, це було складно, оскільки територія там дуже замінована і обійти ці мінні поля немає можливості. Підрозділи ДСНС працювали у надскладних умовах, тому що зараз зима – це, м’яко кажучи, ускладнює їм доступ до вибухонебезпечних предметів», – сказав Синєгубов.

Він також зазначив, що у Харківській області  вже знешкоджена 51 тисяча вибухонебезпечних предметі, але напрямків розмінування ще багато. Саме від швидкості проведення розмінування залежить відновлення енергетичної інфраструктури.

«Ми плануємо десь за місяць вийти на 100% відновлення електропостачання», – сказав Синєгубов.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies