Вілкул може «погоріти» як Аль Капоне

Черговий скандал закрутився навколо одіозного народного депутата Олександра Вілкула. На цей раз історія дуже походить на класичні сюжети гангстерських детективів, коли батька мафії намагаються притягнути до суду за несплату податків. В таку історію потрапив і записний опозиціонер Олександр Вілкул.

5 липня в.о начальника у Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук повідомила про наступне:

«ГУ ДФС у Дніпропетровскій області проведено документальну позапланову невиїзну перевірку фізичної особи Вілкула О.Ю. з питань достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015-ий рік встановлено перевищення статків над загальною суммою отриманих особою доходів на сумму 72,9 млн. гривень, що призвело до не сплати до бюджету податків і зборів на сумму 19,6 млн. грн.

Враховуючи те, що вказана фізична особа має статус народного депутата України, матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для вирішення питання щодо порушення кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення особи та ухилення нею від сплати податків в особливо крупних розмірах».

Пан Вілкул відреагував на цю заяву, як і належить опозиціонеру – контрнаступом, прямо натякаючи на політичне замовлення та не вибираючи слів (далі – стилем та мовою оригіналу):

«Какие вы все стали “умные”, получив команду “ФАС” после 9 мая. Не тряситесь так за свои кресла. Все равно выгонят.

Официально.

Глава ДФС в Днепропетровской области Оксана Томчук – неграмотная пройдоха.

Типичный пример неадекватного, но очень корыстного персонажа, поднятого на поверхность в последние 4 года.

Должность получила в обмен на снятие с выборов с 27 округа в июле прошлого года.

До этого была известна как родная сестра Ревы, задержанного за теракт в Днепре в 2012 году и отпущенного после 2014.

Известна истериками на суде у Корбана.

Теперь почти олигарх, получающая со всего, и правильно относящая долю покровителям.

“Потому что патриотка”.

Официально сообщаю, что любые обвинения меня в неуплате налогов являются дешевым пиаром.

Требую выдать мне на руки акт проверки.

Встретимся в суде».

Пані Томчук останнє слово залишила за собою, та поділилася подробицями:

«…тут кажуть, що товаріщ Вілкул стенає, що йому акт не надали.

Акт було отримано уповноваженим представником під підпис з подальшим наданням заперечень, які були розглянуті в передбачені законом строки в присутності того ж самого представника… не лише надали, а і отримали від нього заперечення, які були розглянуті в присутності представника».

Цікавий момент: нині пан Вілкул перебуває у Стразбурзі, де, за його словами, зустрічався з чиновниками Європарламенту, зокрема з вице-президентом Європарламенту Ришардом Чарнецьким. Нагадаємо також, що через слідчі дії ГПУ значна частина чиновників та депутатів Кривого Рогу «поїхали» у закордонні відрядження, у тому числі товариш та партнер О.Вілкула Євген Удод, який за даними криворізьких активістів нині перебуває в Польщі.

Між тим, громадськість Дніпра закликала пані Томчук не зупинятися на одному Вілкулі, а провести аналогічні перевірки усіх чиновників та депутатів Дніпра на відповідність статків доходам.

Насамкінець, для порівняння: у липні 1931 року Аль Капоне постав перед Федеральним судом і був засуджений до одинадцяти років ув’язнення за несплату податків в розмірі 388 тисяч доларів (десь 10 мільйонів гривень за нинішнім курсом). Вілкула підозрюють у несплаті 20 мільйонів гривень подадків.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies