Військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018

26-28 жовтня на двох полігонах ОК «Схід» пройдуть військово-патріотичні змагання «Сталева міць». До них долучиться майже сотня військовослужбовців і ветеранів АТО області. Про особливості ігор, які будуть максимально наближені до реальних умов, розказали організатори під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА.

«До цьогорічних військово-спортивних змагань «Сталева міць» долучаться з десяток команд. Серед учасників – як чинні військові, так і ветерани. Перші популяризуватимуть службу в армії, другі – соціалізуватимуться після війни. Плануємо зробити ігри щорічними й зацікавити ними не тільки українців, а й іноземців», – розказав АТОвець, член громадської організації «Всеукраїнське об’єднання патріотів «Комбатант» Олександр Каховський.

В учасників – ніяких вікових обмежень. Єдина умова – на старті перевірити стан здоров’я.

Випробовуватимуть свої силу й міць протягом трьох днів: смуга перешкод, крос, облаштування табору, перетягування канату.

У перший день долатимуть тактичну смугу перешкод, бігтимуть 3-кілометровий крос, облаштовуватимуть табір. Ще один вид змагання – воєнізована естафета, де спортсмени продемонструють, як швидко транспортують поранених та влучно стріляють.

У другий день на учасників чекають марш-кидок на 20 км через болота та ліси, перенесення колоди на відстань в 1 км. Доведеться проповзти і 200-метрову дистанцію.

На третій день заплановані пейнтбол  і перетягування канату.

«Команди оцінюватимуть професійні військові судді. Система оцінки – бальна. Хто набере найбільше балів, той і переможе. Найкращим дістануться медалі й кубки», – зазначив  АТОвець, член громадської організації «Всеукраїнське об’єднання патріотів «Комбатант» Олександр Бован.

Змагання організовує громадська організація «Всеукраїнське об’єднання патріотів «Комбатант» за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації та ОК «Схід».


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies