Волонтери БУРтабору цього літа побувають у трьох населених пунктах на сході України

Волонтерський табір «Будуємо Україну Разом» відбудеться у 2 містах Донеччини та одному селі Луганщини. Цього року приїзд волонтерів з БУРу на схід України стане восьмим. Нині  табір почав діяти у Добропіллі. Що там облаштують і де ще побуває БУР – читайте у матеріалі.

Перший БУРтабір на сході стартував з Добропілля. У місті волонтери почали працювати з 19 червня. У Добропіллі облаштовують у публічному просторі «Непустир» місце, де могли б проводити разом час батьки з дітьми. Зокрема встановлять смугу перешкод та альтанку. Також волонтери БУРу відремонтують по одній кімнаті в помешканнях двох багатодітних родин. Працюватиме молодь у Добропіллі два тижні.

«Добропілля дуже тісно співпрацює з БУРом. Вони подавали заявку на навчання на «BUR.LAB» і виграли проєкт. Також ми зараз працюємо у Добропіллі з командою, проводимо щомісяця волонтерські акції «БУРчики», бо у місті хочуть сформувати волонтерську сталу спільноту, яка буде час від часу збиратися, щоб робити добрі справи», –  розповіла регіональна представниця програми «Будуємо Україну Разом» на сході Євгенія Васильєва.

Крім цього, волонтери БУРу з 7 по 22 серпня приїдуть до Світлодарська. Там також облаштують публічний простір та відремонтують по кімнаті в оселі двох родин. З 3 по 18 липня волонтерський табір перебуватиме у селі Новобіла, що на Луганщині. Цей населений пункт знаходиться на кордоні з Російською Федерацією. У Новобілій волонтери встановлять мінісцену та лавочки в публічному просторі села, а також допоможуть утеплити будинок багатодітній родині.

Цього року БУРтабір відвідає 3 населені пункти на сході, які були обрані торік з-поміж 20 заявок з Донеччини та Луганщини. В одному заїзді беруть участь близько 25  молодих людей з різних куточків України. Також з ремонтними роботами допомагають усі охочі місцеві мешканці. Загалом у БУРі цього року заплановано 17 таборів у різних областях. Аби стати волонтером «Будуємо Україну Разом», потрібно заповнити анкету на сайті організації.

Ірина Мартинова


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies