Як Селидівська молодіжна рада долучається до розвитку громади

Селидівська молодіжна рада активно співпрацює з місцевим самоврядуванням, тут готові втілювати проєкти, спрямовані на розвиток молодіжного простору та залучати решту молодих людей бути дотичними до перетворень.

Влада підтримує молодіжні ініціативи

Загалом у Селидівській громаді це вже другий склад молодіжної ради. Минула функціонувала два роки, але до життя громади не була долучена, контакту з керівництвом міста не було: молодіжна рада була більш формальним органом, аніж таким, що діє на результат.

Новий склад Селидівської молодіжної ради був обраний у липні минулого року. Серед 25 членів молодіжної ради – старшокласники, студенти, працююча молодь, підприємці: усі віком до 35 років. Понад 50 волонтерів співпрацюють з молодіжною радою над реалізацією проєктів та ідей.

«Молодіжна політика дуже близька для нашої команди, бо серед складу міської ради багато молодих людей, каже заступниця міського голови Олеся Новицька. – раніше для молоді мало що проводили, не підтримували молодіжні ініціативи. У нас інший підхід, залучаємо молодь скрізь, підтримуємо гарні ініціативи».

Ідеї, події та медіаконтент

26-річна Ганна Завада – керівниця молодіжної ради. Вона працює заступницею з виховної роботи в Селидівській школі № 6. Сама молода за віком і завжди в оточенні молоді та підлітків. Минулого скликання вона також очолювала молодіжну раду та, порівнюючи досвід взаємодії з місцевою радою, відзначає, що все змінилось на краще.

«Молодіжна рада працює за трьома напрямками: проєктний менеджмент, медіасфера та івент-індустрія. Медіакомітет – найактивніший, але інші також набирають обертів. Активісти молодіжної ради долучаються до усіх подій у житті Селидівської громади, беруть активну участь у підготовці та проведенні заходів», – каже Ганна.

Селидівська молодіжна рада та перемога у конкурсі «Увімкнись!»

Завдяки участі в конкурсах молодіжна рада отримала техніку для створення якісного медіапродукту. Селидівська молодіжна рада увійшла до числа переможців конкурсу «Увімкнись».

Джерело: БФ Посмішка ЮА

Цей конкурс минулого року проводив благодійний фонд «Посмішка ЮА» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Соціальний проєкт був спрямований на розвиток молодіжних медіа на сході України. У проєкті взяли участь 10 молодіжних команд з Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Під час освітнього курсу молодь систематизувала підхід до створення контенту, розробила стратегії популяризації своєї діяльності серед жителів громад, вивели сторінки в соцмережах на новий рівень.

Три найкращі команди отримали додаткове технічне оснащення для запису та демонстрації відео та фінансування для просування своєї роботи. Селидівська молодіжна рада стала єдиним переможцем від Донецької області в цьому конкурсі. Їх проєкт сприяв розвитку молодіжного активізму та громадянської свідомості.

Організатори конкурсу з БФ «Посмішка ЮА» зазначають, що контент, який створює Селидівська молодіжна рада, допомагає залучати місцеву молодь з невеликих шахтарських міст, сіл та селищ міського типу. Активісти мотивують їх долучатися до щоденного життя громади, впливати на процеси, що відбуваються в ній, а також бути небайдужими до створення нових можливостей та покращення життя місцевих жителів.

Про активності молодіжної ради можна дізнаватись з їх сторінки у Фейсбуці, Інстаграмі та Ютуб-каналі

Селидівська молодіжна рада отримала міні-проект від місцевої ради

У рамках конкурсу міні-проєктів, які фінансувались за гроші з місцевого бюджету, Селидівська молодіжна рада також отримала перемогу – з проєктом «Медіацентр». Закупили апаратуру медіацентру.

Джерело: Селидівська міська рада

Медіагрупа знімає відеоконтент про події з життя громади. Керівниця молодіжної ради Ганна Завада каже, що додаткова апаратура (фотоапарат, ноутбук, петличний мікрофон) допоможуть робити ролики якіснішими.

Читайте також: У Селидівській громаді втілили 24 міні-проєкти у 2021 році

Ольга Нікуліна, «ЗмІнИ. Схід»


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Прегелянути коментарі (1)

Цей сайт використовує cookies