Як швидко та зручно оформити субсидію в «Дії»

Оформлення субсидій на комунальні послуги спростять через портал «Дія». Українці вже зараз можуть приєднатися до тестування послуги.

Наразі, щоб подати заявку на отримання субсидії, потрібно заповнити розширену форму на 21 пункт. Скоро цей сервіс матиме всього 7 кроків, а сама процедура займатиме до 10 хвилин.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

«Незабаром запустимо на порталі «Дія» вдосконалену послугу з оформлення житлової субсидії. Зможете втричі швидше подавати заяву про отримання допомоги від держави, призначеної на оплату комуналки», – йдеться в повідомленні.

Щоб долучитися до бета-тестування послуги, потрібно заповнити форму у чат-боті «Запис на бета-тестування Дії».

Важливо! Субсидію призначають людям, дохід яких не дає змоги самостійно платити за житлово-комунальні послуги. В галереї перелік, хто може отримати допомогу.

Читайте також: Субсидії для переселенців: куди звертатись та як оформити

Як оформити субсидію через «Дію»

Скористатися такою можливістю можуть українці, які мають картку платника податків (РНОКПП) у «Дії» та підстави для отримання субсидії, а також не отримували субсидію раніше, кажуть у пресслужбі.

Щоб оформити субсидію в «Дії» необхідно авторизуватися на порталі diia.gov.ua. за допомогою електронного підпису або BankID. Після цього обрати в меню «Послуги» розділ «Пенсії, пільги та допомога» та пункт «Заява на субсидію».

У заяві потрібно вказати адресу, за якою хочете отримати субсидію та зазначити, чи маєте заборгованість за комунальні послуги. Потім необхідно обрати, на які саме ЖКП потрібна пільга.

Також у заяві вказуються:

  • номер особового рахунку,
  • назву організації, яка надає послугу,
  • чи є лічильники,
  • інформація про доходи усіх членів домогосподарства, які фактично проживають за зазначеною адресою, окрім тих, інформація про яких є в держреєстрах.

У разі необхідності треба завантажити й такі документи для додаткової інформації, як: довідка про доходи, договір оренди, документи, які підтверджують перебування особи в складних життєвих обставинах тощо.

Читайте також: В Україні затвердили механізм швидкого надання житлових субсидій: деталі


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies