Єврейська громада спростовує росЗМІ

23 листопада російський інформаційний ресурс «РІА Новості», повідомив про те, що  «Головний рабин Севастополя брав участь в самому представницькому єврейському заході – з’їзді руху Хабад… і  був офіційно представлений на Всесвітньому єврейському конгресі в Нью-Йорку як “Рабин Біньямін Вольф. Севастополь, Росія”». Російські пропагандисти роблять висновок, що «якщо така авторитетна організація визнала Крим і Севастополь російськими, то і за іншими впливовими структурами в недалекому майбутньому справа не стане».

Деякі російські ЗМІ пішли ще далі, і вже без еківоків повідомили:

«На єврейському конгресі в Нью-Йорку представники кількох сотень єврейський організацій визнали Севастополь і Крим невід’ємною частиною Росії. Черга за офіційним визнанням. У коментарі ForPost Біньямін Вольф сказав, що він увійшов до складу делегації від Росії».

Такий пропагандистський закид не оминув увагу єврейської громади України, і, зокрема, єврейської громади Дніпра. Керівник Прес-центру Дніпропетровської єврейської громади Олег Ростовцев оприлюднив офіційну заяву керівників єврейських громад України щодо спекуляцій навколо Форуму посланників (цей документ також розміщено на сайті єврейської громади Дніпра ):

«У ряді російських ЗМІ, у тому числі і в ефірі телевізійних каналів, була поширена фейкова новина про те, що нібито «Всесвітній єврейський конгрес ХаБаД Любавич прийняв офіційне рішення про статус Криму». Нажаль, цей фейк підхопили і ряд українських медіа.

На Форумі посланників «Кінус Шлухім 5778» питання статусів територій і інші політичні питання взагалі не розглядалися. Форум присвячено виключно питанням розвитку єврейського життя, общинного будівництва, поширення ідей духовності, соціальної відповідальності та освітнім питанням.

Більш того, штаб-квартира ХаБаД, вище керівництво Світового Любавічеського Руху офіційно повідомили нас, що ніякого обговорення питань Криму з рабином Севастополя Біньяміном Вольфом ніхто не проводив і не має наміру.

Питання того, як рабин Б. Вольф зареєструвався для участі у Форумі та який бедж йому було видано відповідно його заявці – питання технічне і не є відображенням ніякої офіційної позиції Форуму та керівництва ХаБаД-Любавич. Позиція, висловлена рабином Біньяміном Вольфом ряду меді, є його приватною позицією і не відображає точку зору Світового Любавічеського Руху.

Ми хотіли б відзначити, що для нас, як для посланників Ребе, головним є не декларативні заяви, а реальна допомога і сприяння євреям в забезпеченні їх духовних потреб і можливості вести єврейський спосіб життя.

Ми хочемо ще раз підкреслити, що Форум посланників є конференцією релігійних і громадських лідерів, перш за все з духовних питань, а не політичним заходом і ніяк не пов’язаний з існуючою організацією «Всесвітній єврейський конгрес».

Голова Ради Федерації Єврейських Громад України рабин Меїр Стамблер

Головний рабин Дніпра і регіону, рабин Шмуель Камінецький»


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies