З початку року у Костянтинівці та районі виникло 35 пожеж

Відповідно до статистики виникнення пожеж в екосистемах та їх збільшення, у порівнянні з зимовим періодом, припадає на кінець квітня.

«З початку 2019 року у Костянтинівці та Костянтинівському районі сталося 35 загорянь та завдано матеріальних збитків на 2 мільйони 15 тисяч гривень. В наслідок пожеж у 2019 році загинула 1 особа» – інформує інспектор відділення ЗНС ДПРЗ-16 ГУ ДСНС України у Донецькій області Андрій Поліщук.

ДСНС закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісах, парках, на відкритих територіях та не провокувати виникнення надзвичайних ситуацій в екосистемах.

Щоб не завдати шкоди природним ресурсам, кожен має пам’ятати, що відпочинок передбачає чистоту та безпеку того місця, яке ви залишаєте після відпочинку. Ось кілька правил, які люди мають пам’ятати – не розводити вогнище в непризначеному місці, а лише у спеціально відведених лісових зонах для відпочинку; не кидати недопалки та непогашені сірники; не підпалювати суху траву; впевнитися, що багаття повністю ліквідоване перед тим, як відправлятися додому.

Порушення таких елементарних правил пожежної безпеки можуть стати причиною масштабних загорянь, які можуть привести до великих збитків та людських жертв.

Юлія Дерека


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies