Затверджено нові будівельні норми щодо укриттів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило нові державні будівельні норми (ДБН) для споруд цивільного захисту.

У них вказується, що всі проєкти відбудови житлових і громадських будівель повинні передбачати наявність правильно облаштованих захисних споруд.

Про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України затвердило проєкт нових державних будівельних норм (ДБН) «Захисні споруди цивільного захисту» (ДБН В.2.2-5:2023). Він встановлює чіткі вимоги до проєктування та будівництва нових захисних споруд, а також реконструкції та капітального ремонту вже існуючих», – ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, що всі захисні споруди мають відповідати стандартам інклюзивності, в тому числі, фізичної безбар’єрності, тобто, мають бути обладнані пандусами для людей з інвалідністю. У разі неможливості облаштування пандуса рекомендується застосовувати підйомні пристрої та механізми.

Зазначається також, що під час нового будівництва захисної споруди обов’язковим є облаштування мінімум одного універсального санітарно-гігієнічного приміщення. Таке приміщення має бути на кожні 200 осіб.

Проєкт ДБН В.2.2-5:2023 розміщений на порталі Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Протягом місяця проєкт ДБН буде зареєстрований і його контрольний примірник з’явиться у вільному безоплатному доступі для використання під час проєктування будівель.

Норми наберуть чинності 1 листопада 2023 року.

Читайте також: Відтепер всі новобудови в Україні будуть із бомбосховищами


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies