Журналістів Донецької області запрошують на тренінг “Як не стати інформаційною маріонеткою?”

Інститут демократії імені Пилипа Орлика запрошує журналістів Донеччини взяти участь в одноденному тренінгу з медіаграмотності “Як не стати інформаційною маріонеткою?”. Захід проводить медіатренерка, журналістка, експертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Тетяна Строй.

Навчання відбудуться 15 та 16 березня з 9.30 до 16.00 з перервою на кава-брейк:

– у п’ятницю, 15 березня 2019 року, у приміщенні Волноваської центральної районної бібліотеки (м. Волноваха, вул. Кості Бабіна, 14);

– у суботу, 16 березня 2019 року, у хабі “Без обмежень” (м. Покровськ, вул. Захисників України, 1).

Початок реєстрації о 9.00, закінчення заходу о 16.00.

До участі Запрошуються журналісти місцевих медіа (всіх типів), спеціалісти відділів інформаційної політики місцевих органів влади, фахівці із зв’язків з громадськістю.

Бажаючим взяти участь необхідно заповнити цю реєстраційну форму: https://goo.gl/forms/LKb9WBIYWfyEoCcG3 до 12:00 середи, 13 березня п.р., і дочекатися підтвердження від організаторів. Детальна програма заходу буде надіслана зареєстрованим учасникам на електронні скриньки.

В ході тренінгу обговорюватимуться наступні теми:

■ роль локальних медіа у розвитку громад;

■ що таке журналістський контент та яким він повинен бути (чому порушуються стандарти, на що «хворіють» сучасні медіа);

■ інформація у ЗМІ: чому довіряти та як перевіряти (інструменти для верифікації інформації);

■ інформування та пропаганда: шукаємо відмінності;

■ «асортимент» сучасних маніпуляцій: як найчастіше дурять та використовують споживача інформації;

■ як навчитися критично сприймати інформацію і навчити цього інших.

Під час дискусій учасники систематизують свій досвід споживання масової інформації, відпрацюють практичні навички використання сучасних інструментів для перевірки фактів та ін.

Участь у заході безкоштовна, організатори забезпечують роздатковими матеріалами, кава-брейком та обідом, компенсують витрати на проїзд учасникам з інших міст.

Захід відбувається в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика “Моніторинг роздержавлених регіональних медіа” за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

За додатковою інформацією звертайтеся до Тетяни Строй: 066 224 36 55, 067 665 42 49,  pylyp.orlyk.institute@gmail.com.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies