2 листопада 2018 року у Костянтинівці відбудеться конференція на базі ДЗ «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр»

2861
коментарі відсутні

2 листопада 2018 року у Костянтинівці відбудеться конференція на базі ДЗ «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр»

2 листопада 2018 року у Костянтинівці відбудеться конференція на базі ДЗ «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр» на тему: «Реалізація тривоги у психічні та соматичні розлади у населення в зоні проведення антитерористичної операції». Інтерв’ю з директором  інституту науково практично медичного реабілітаційно – діагностичного центру МОЗ України, доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України, президентом всеукраїнської професійної психіатричної ліги Олегом Панченко

Які фактори вплинули на організацію конференції?

Ми як лікарі психологи , психіатри занепокоєні ситуацією національного напруження, яке зараз існує у нашому суспільстві. В умовах нашої практичної діяльності ми бачимо проблеми, які необхідно вирішувати не тільки на практичному рівні, але ще й на науковому в умовах європейського існування.  Проблеми України не замикаються тільки на Донбасі , вони  розповсюджені на всю країну. І наші європейські сусіди також відчувають ці проблеми.Перш за все, це загроза життю , загроза несприятливого емоційного стану, загроза матеріальних втрат населення. Й звісно ж інформаційно-психологічна війна, яка приводить до пост стресових  розладів у населення.

Діяльність нашого центру направлена на надання медико-психологічної допомоги населенню. Це люди , перш за все, з Донецької та Луганської областей. Ну і також учасники бойових дій, які схильні до емоційних переживань та психічним стресам. Тому ми запропонували проведення конференції при підтримці Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства молоді й спорту , а також інших науково- дослідницьких інститутів  в тому числі й наших колег з Польщі, Германії, які зацікавлені у вирішення проблем тривожних розладів.

Який основний напрямок проведення конференції?

Звісно ж назріла реформа системи охорони здоров’я в Україні. Спеціалісти з цієї області мають своє бачення по виходу із ситуації, яка склалась шляхом реформування системи охорони здоров’я. Перш за все надання медико-психологічної допомоги . І ось  зміни структури патологій, які змінюються в умовах стресу та хвилювання, в умовах матеріальних   та емоційних втрат призводить до різних психологічних проблем, які існують у людей. Тому ми спеціалісти у цій сфері шукаємо рішення цієї проблеми шляхом організації саме цієї допомоги і взаємодії лікарів, психологів, педагогів. Як раз в цьому напрямку буде проводитись конференція «Реалізація тривоги психічні та соматичні розлади у населення у зоні проведення АТО»

Хто може брати участь у конференції?

Ми відкриті для всіх і запрошуємо всіх людей, які зацікавлені в вирішенні цієї проблеми: психіатрів, психологів, педагогів, волонтерів і інших медичних робітників, співробітників поліції тощо .

До якого числа можна подавати заявки на участь?

До 15-го вересні ми приймаємо статті для публікації від фахівців в цій сфері. До 1-го листопада приймаємо заявки на участь всіх людей, які бажають взяти участь у рішенні цієї проблеми. Програма конференції включатиме і майстер- класи, і екскурсійні заходи і круглі столи. Участь у конференції безкоштовна.

Юлія Дерека


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика