«Шлюб за добу» в Маріуполі – сервісом скористалися півтори тисячі пар

В Маріуполі відзначили першу річницю пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу». З його початку в палаці культури «Молодіжний» за скороченою процедурою уклала шлюб 1451 пара, з них 999 – мешканці тимчасово неконтрольованої території, бажаючі отримати саме українське свідоцтво. Про це йдеться в повідомленні Головного територіального управління юстиції у Донецькій області. Зазначається, що Маріуполь за числом наречених, які скористались такою послугою, займає третє місце після Києва та Одеси.

Зручність сервісу полягає в можливості в один день і подати заяву про укладення шлюбу, і зареєструвати створення нової сім’ї. Наречені двох пар, які приїхали в цей день до Маріуполя з міст Донецька та Макіївки, відмітили, що дійсно реєстрація шлюбу зайняла у них 3 години.

З квітня до пілотного проекту в Донецькій області приєднався Бахмут, в якому вже зареєстровано 77 шлюбів.

В.о. начальника Головного територіального управління юстиції Олена Павлова проінформувала і про інші пілотні проекти Мінюсту та електронні сервіси, якими можна користуватись вже сьогодні. Серед них – реєстрація новонароджених в пологових відділеннях, звернення до відділів ДРАЦС через «Он-лайн будинок юстиції», можливість провести апостилізацію документу без відвідування Києва.

Керівник управління юстиції обговорила із журналістами та кореспондентами мету та завдання Всеукраїнського просвітницького проекту «Я маю право», який стартував в липні поточного року, запросила їх бути активними учасниками його реалізації спільно зі всіма працівниками юстиції Донеччини.

Фото с сайту MRPL City


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies