Тестування – філософія сучасного розробника

3808
коментарі відсутні

Тестування – філософія сучасного розробника

У четвер 21 грудня в креативному просторі Гік Бункер пройшла зустріч одного з головних розробників ПЗ компанії QuartSoft Дмитра Колодько з людьми, які цікавиться проблемами сучасних інформаційних технологій і прагнуть побудувати кар’єру в області розробки ПЗ, веб і мобільних додатків. На зустрічі йшлося про тестування програмного забезпечення як про філософію сучасного розробника.

Дмитро розповів про різні підходи до тестування програмного забезпечення. Він описав види тестів, які використовуються для перевірки якості програмного коду. Спікер звернув увагу, що в світі комп’ютерного програмування існує ряд методологій для розробки ПО з використанням тестів та з урахуванням поведінки користувачів. Всі, кому цікава дана тема, можуть подивитися відео  і презентацію 

Багато людей, які захоплюються IT технологіями, помилково вважають, що розробкою ПЗ займаються виключно програмісти. Необхідність вивчати мови програмування часто відлякує молодих людей при виборі IT в якості кар’єри. Завдання QuartSoft — показати весь спектр спеціалізацій, які необхідні для нормального функціонування команди розробників, що створюють якісний цифровий продукт світового рівня.

Так в компанії QuartSoft програмісти далеко не єдині, хто безпосередньо бере участь в проектах по розробці веб та мобільних додатків. У проектах також беруть активну участь графічні дизайнери, тестувальники, системні адміністратори і проект-менеджери. Для цих співробітників немає необхідності досконально знати мови програмування, але їх вклад в успіх проекта має велике значення. Великі компанії з розробки веб та мобільних додатків дають роботу цілії низці співробітників: програмістам, дизайнерам, тестувальникам, копірайтерам, перекладачам, проект-менеджерам, бізнес-аналітикам, маркетологам, фахівцям з просування в пошукових системах і соціальних мережах, HR-фахівцяв і т. д.

Компанія QuartSoft прагне продемонструвати краматорській молоді, що індустрія інформаційних технологій, є перспективною не лише для програмістів. Для формування повноцінної команди, яка здатна якісно і швидко виконувати великі проекти, необхідна допомога інших фахівців. Люди з технічним складом розуму можуть писати програмний код (програмісти), тестувати його (тестувальники), проводити аналіз і підбір кращих технічних рішення для реалізації того чи іншого функціоналу (бізнес-аналітики). Люди з гуманітарним складом розуму можуть писати і перекладати тексти та допомагати в просуванні бізнесу в мережі інтернет.

Компанія QuartSoft сподівається, що майбутні зустрічі в креативному просторі Гік Бункер допоможуть молодому поколінню краматорців відкрити для себе нові перспективи в області IT, подивитися на комп’ютерні технології під іншим ракурсом, щоб побачити весь спектр талантів необхідних для функціонування цієї галузі.

Тестування - філософія сучасного розробника - Фото №1ги


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика