Бахмут тримає фронт, попри «божевільну тактику» ворога

Протягом останньої доби у районі Бахмута Донецької області окупанти здійснили 24 обстріли, сталося 14 бойових зіткнень.

Сьогодні це найгарячіша точка фронту в Україні. Епіцентр ворожого удару.

Але попри всі намагання російських загарбників місто-фортеця стоїть і продовжує відбивати всі штурми.

Бахмут 25-26 лютого 2023 року

За минулу добу у вказаних нижче районах вдалося знищити 77 загарбників, ще 159 отримали поранення різного ступеня важкості.

«Тільки за цю добу на Бахмутській ділянці фронту – це Оріхове, Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне – сталося 125 обстрілів реактивними системами залпового вогню та ствольною артилерією, 32 бойових зіткнень», – розповів прессекретар Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону «Єдині новини».

У Державній прикордонній службі України зазначили, що 25 лютого противник протягом усього дня ворог з танків та артилерії обстрілював опорні пункти прикордонників, які захищають Бахмут. Атаки також здійснювали ворожі стрілецькі підрозділи.

Воїни з ДПСУ зупиняли піхотні наступи ворога з кулеметів, гранатометів і мінометів. За координатами аеророзвідки прикордонники-мінометники завдавали вогневого ураження по позиціях сил РФ і маршрутах їхнього пересування.

«Групу штурмовиків було ліквідовано у ближньому бою. Ворог відступив із втратами: 9 окупантів знищено, ще 5 поранено», – ідеться в повідомленні.

«Божевільна тактика» та колосальні втрати ворога

Росіяни продовжують штурмувати місто, попри величезні втрати. Однак їхній наступ швидше «повзучий».

За добу у росіян 500 убитих та 900 поранених.

«Ми називаємо це «повзучим наступом», тому що вони дотримуються божевільної тактики: вони посилають проти нас хвилі «вагнерівців» або колишніх полонених, щоб відвоювати кілька метрів землі. Наприклад, у Бахмуті. Двадцять із них нападають на наші позиції, і ми їх убиваємо. Через деякий час приходять ще двадцять, і ще двадцять, у безперервному циклі. Наш генерал на східному фронті сказав, що за добу у росіян 500 убитих і 900 поранених», – розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю виданню La Repubblica,

Він підкреслив, що Бахмут є опорним пунктом. ЗСУ захищають його, щоб зменшити можливості противника для наступу.

Варто зазначити, що міста як такого, вже просто немає. На відео, яке виклали у мережу українські захисники, можна побачити, що воно зруйновано просто вщент.

Бахмут тримається

Днями у мережі почали з’являтися чутки про те, що «клешні» біля Бахмуту майже захлопнулися. Про повне кільце мріють загарбники та вже кілька разів повідомляли проросійські й російські змі.

Але українські військові не тільки не відходять, а відбивають усі атаки й навіть мріють… купити клаптик Бахмутської землі, щоб побудувати собі будинок.

P.S.

Вчора, 25 лютого, військові частини Сил оборони у Бахмуті та на околицях відвідав командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Він зазначив, що «основні зусилля російські окупанти зосередили на захопленні Бахмута та його оточенні. Бої ідуть навколо самого міста та на його околицях».

Проте місто тримається.

Сирський перевірив стан справ у підпорядкованих підрозділах, заслухав командирів підрозділів щодо проблемних питань, надав допомогу у їх вирішенні та підтримав військовослужбовців. Також він нагородив кращих захисників цінними подарунками.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies