Більше півмільйона отримали доступні ліки

В Дніпропетровській області понад 500 тисяч людей вже скористалися програмою «Доступні ліки». Хворі на гіпертонію, цукровий діабет ІІ ступеня та бронхіальну астму три місяці поспіль можуть отримати понад півтори сотні медпрепаратів безкоштовно або з незначною доплатою. Про це повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Олена Лугова.

«З квітня вже більше півмільйона мешканців області отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки». Держава попіклувалася, в першу чергу, про тих, хто страждає на важкі захворювання, найбільш розповсюджені в нашому регіоні. У програму включилися всі амбулаторії Дніпропетровщини. Найактивніші – лікарі медичних закладів Кам’янського, Павлограда, Новомосковська, Синельникового, а також Царичанського, Петриківського та Юріївського районів. Там пацієнти отримали найбільшу кількість рецептів», – зазначила Олена Лугова.

Щоб скористатися програмою «Доступні ліки», пацієнту необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або терапевта. Після консультації він отримує рецепт. В аптеці за ним безкоштовно видадуть препарат, або ж доведеться доплатити незначну суму – максимум до 30 гривень. Наразі у переліку доступних ліків – 157 найменувань. Щопівроку МОЗ буде його змінювати та доповнювати, розповіла заступник директора департаменту.

«Коли того чи іншого препарату немає в наявності, пацієнт може звернутися до іншої аптеки або зателефонувати на гарячу лінію нашого департаменту. Все більше фармацевтів долучаються до проекту, тож ліки стають дедалі доступнішими. На сьогодні вже в десять разів менше нарікань на відсутність тих чи інших препаратів, ніж це було на початку дії програми», – додала Олена Лугова.

Ознайомитися з переліком аптек, в яких можна отримати доступні медпрепарати, можна у лікаря або на сайті.
Також цілодобово працює гаряча лінія 0 800 50 72 50.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies