Будівельники звернулись до поліції та істориків

Прес-служба ДТЕК Дніпрообленерго повідомляє, що при укладанні кабельної лінії до майбутньої підстанції «Наддніпрянська» підрядником, який веде будівельні роботи на замовлення ДТЕК Дніпрообленерго, була виявлена частина останків невизначеного походження. За фактом виявлення зроблено заяву в поліцію, встановлюється причетність останків до криміналу або до історичних подій. За підсумками експертизи будуть прийняті подальші рішення.

Крім того у повідомленні йдеться, що роботи з укладання даної лінії, а також всі етапи будівництва об’єкта ведуться згідно розробленого спеціалізованою проектною організацією історико-містобудівного обґрунтування, яке отримало позитивний експертний висновок Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей і Міністерства Культури України. У ньому, зокрема, говориться, що на місці будівництва немає ніяких об’єктів історико-культурного значення, а також місць масових поховань.

Нагадаємо, що в квітні 2017 року ДТЕК Дніпрообленерго почав будівництв підстанції «Наддніпрянська» – найважливіший об’єкт для міста, який не тільки забезпечить якісним безперебійним електропостачанням два міських райони і споруджуваних станцій метро, але і створить енергетичну базу для розвитку будівельної інфраструктури Дніпра.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies