«Дай шанс»: волонтери зі Слов’янська опікуються безпритульними тваринами на деокупованих територіях

Через повномасштабну війну дуже багато тварин на деокупованих територіях залишились без домівок.

Власники, рятуючись від обстрілів та окупації, залишили їх напризволяще. Хтось не зміг, хтось не хотів брати з собою додаткові «турботи».

Забрати всіх та влаштувати у родини неможливо, хоч і поодинокі випадки, коли їх забирають небайдужі українці. Тож на вулицях колись мирних міст та селищ сьогодні дуже багато чотирилапих друзів, яким потрібна підтримка людей…

Волонтери «Дай шанс» продовжують опікуватися безпритульними тваринами у рідному місті Слов’янську. Крім того, вже понад два місяці вони годують і тих, хто живе на деокупованих територіях.

Так волонтерів зустрічють собаки у Лимані Донецької області.

Тут живуть місцеві мешканці, яким волонтери залишають їжу для тварин, щоб була можливість їх годувати ще деякий час. Проте вони потребують ще й ліків.

А це вже в Долині…

Тут немає жодної вцілілої домівки, але дуже багато безпритульних тварин. Годувати їх нікому, бо у селищі нікого немає. Тож волонтери намагаються приїздити сюди, щоб вони не залишались голодними. Тварин кормлять безпосередньо під час поїздки, а також залишають сухий корм у спеціально зроблених годівницях.

Щонайменше два рази на тиждень вони їздять у різні міста та селища, які постраждали від війни та окупації. Зокрема, це Святогірськ, Богородичне, Довгеньке, Лиман, Кам’янка, Пришиб, Тетянівка…

Під час таких поїздок волонтери везуть із собою готовий сухий корм та паштети. Крім того, вони завжди купують не менше 20-30 кг м’ясних продуктів (курячі шиї, гузки, обрізи яловичини) для тварин, які навіть попри голод, не можуть їсти фабричний корм.

«Купуємо за гроші, які нам присилають звичайні люди. Саме з їхньою допомогою ми маємо можливість покупати м’ясні продукти та оплачувати бензин на поїздки (приблизно 2 тисячі гривень загалом іде на поїздку. Ми дуже вдячні всім, хто підтримує нас фінансово, щоб допомагати безпритульним тваринам. І, звісно, безмежна подяка гуманітарним організаціям, які регулярно передають сухі корма та паштети», – розповідає директорка притулку Ірина Орловська.

Картка для фінансової допомоги безпритульним тваринам на деокупованих територіях: 4149629342504032 Орловська І. А.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies