Допомога пенсіонерам від ООН, які не мають статусу ВПО

Міністерство соціальної політики повідомило про те, як надається допомога пенсіонерам від ООН, якщо у них немає статусу внутрішньо переміщеної особи. Наразі йдеться про близько 65 тисяч таких осіб.

Як надається допомога пенсіонерам від ООН

Мінсоцполітики в рамках Меморандуму про співпрацю, повідомило про передачу для виплати грошової допомоги Управлінню ООН у справах біженців (УВКБ ООН) переліку людей похилого віку, які не є переселенцями. Перелік формувався з заявок на допомогу, які подавалися через соціальну платформу єДопомога.

Тобто, всі пенсіонери, які залишили заявки на допомогу через платформу єДопомога, отримають по 2 200 грн. найближчим часом за один місяць. Оскільки виплати мають надходити протягом 3 місяців, то загалом літні люди отримають по 6 600 грн.

Першочергово допомогу пенсіонерам від ООН надаватимуть особливо вразливим категоріям  людей. Ідеться про тих, хто перебуває на територіях, де ведуться активні воєнні дії, хто знаходиться на окупованих та деокупованих територіях України.

Загалом, ця грошова допомога пенсіонерам розрахована на літніх людей, які не мають статусу ВПО, але постраждали від війни і потребують підтримки.

Чи можна зараз подати заявку та отримати гроші

Так. Пенсіонери можуть залишити заявку на допомогу від міжнародних організацій. Для цього люди похилого віку мають залишити спеціальну заявку на виплати через платформу єДопомога.

Після цього Мінсоцполітики проведе верифікацію даних за допомогою інформації з державних реєстрів та бази даних. За позитивними результатами перевірки дані надсилаються на розгляд міжнародних організацій.

Нагадаємо, що через платформу «Єдопомога» можна подати заявку на оформлення матеріальної допомоги від міжнародних організацій. Рішення щодо надання коштів приймають міжнародні організації згідно відповідності соціальної категорії (статусу) заявника до умов виплат. Першочерговість віддається людям з інвалідністю, пенсіонерам, одиноким людям та малозабезпеченим сім’ям.

Ірина Міщенко

До уваги !! Від редакціі: Ми не видаємо допомогу і не несемо відповідальності за інформацію інших сайтів. Будь ласка, по всіх питаннях звертайтесь до ресурсів Міністерства соціальної політики України:

сайт єДопомога https://edopomoga.gov.ua/, Twitter https://twitter.com/MinSocUA,  сторінка в  Facebook https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua, Телеграм-канал T.me/MinSocUA


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Прегелянути коментарі (102)

  • Допоможіть, якщо не вказали номер рахунку, а поставили галочку нема, то яким чином і куди надійдуть кошти?

  • Допоможіть! Якщо пропущена була сторінка з даними паспорту, є шанс на розгляд отримання допомоги? В кінці було написано Заявка прийнята

    • Доброго дня .Допоможіть, як отримати допомогу, якщо випадково стерли смс з кодом ?

  • Підкажіть, в перевірці статусу пише неналежну до статусу , можна вернутися і подати редаговану заявку як це зробити? Там немає такого пункту(

  • Зареєструвалися на єДопомога ,але не знайдено заявки , повторно не реєструється

    • Перелана заява пенсіонерки на допомогу,але при перевірці статусу заяви,пише,що заяви не знайдено і що можливо допущена помилка в номері документу. Як можна повернути заяву і подати редаговану?

  • Я Улановська Ганна Петровна пенсионер проверила свой статус и был ответ ,что статус пенсионера не определенМожет я дала IBA N не той карточки не пенсионной.как это исправить

  • Якщо пенсіонер не має можливості зареєструватись на платформі Єдопомога,що робити?Як ще йому можно отримати грошову допомогу?

  • Якщо мама отримує пенсію на укр почті,то яку бонківську карточку потрібно робити щоб отримати допомогу?

Цей сайт використовує cookies