Фарс під назвою “вибори в ДНР” завершилися

Як і слід було очікувати «вибори» в ДНР 11 листопада перетворилися на фарс.
Розпочалося все з відвертого підкупу виборців: у день «виборів», неподалік від виборчих дільниць, проводилися «ярмарки», на котрих продавали овочі за зниженими до 7 рублів цінами, також видавали поповнення мобільного зв’язку «Фенікс» на 50 рублів.

Але ще більше фарсу відбулося під час самого «голосування», а саме – звітності щодо активності виборців.

Так, якщо за 2 години – з 8 до 10 години ранку проголосували начебто 18,6% мешканців, то до 12 години їх нарахували вже 40,6%, але таких даних бути не може. Так, з 12 години до 14 години прийшли 25,6% від усіх виборців, а в наступні дві години з 14 до 16 години всього 5,5%. C 14 до 16 годин – це дуже активний час для голосування, особливо в містах, а тут вийшло в 5 разів менше, ніж в минулі дві години. А десь взагалі вийшов спад. А з 16 до 18 години прийшли ще 4,8%. Тобто майже стільки ж, скільки й з 14 до 16 годин. Тобто спочатку просто обвал в 5 разів, а потім практично стільки ж, коли навпаки можна було б очікувати сильного загасання. Будь-хто, хто хоч трошки стежив за виборами і явкою, знає, що такої динаміки явки бути не може.

Проте в ДНР це нікого не збентежило.

Так само нікого не здивувала заява голови «ЦВК ДНР» про те, що свої голоси віддали начебто 1,6 мільйона чоловік, при тому що загальна кількість виборчих дільниць у ДНР – усього 408. Неважкий арифметичний підрахунок показує, що таким чином на голосування однієї людини відводиться усього 11 секунд. Навіть, якщо врахувати, що на дільницях була не одна, а декілька виборчих урн, на дільницях повинні були утворюватися черги, котрих, втім ніхто не бачив.

Ще більшою несподіванкою стали «результати» – після підрахунку 97, 52% бюлетенів виборців, пальму першості на виборах глави ДНР з 60,9 % утримує Денис Пушилін. На підрахунок 1,5 млн. бюлетенів пішло усього 12 годин.

«Стосовно організаторів, я так розумію, буде відкрито ряд кримінальних справ: це і підрив державного суверенітету, посягання на територіальну цілісність. Щодо людей, які забезпечували з технічної точки зору проведення цього шоу, я думаю, будуть відкриті кримінальні справи, але з якоїсь мотивації – я не знаю», – заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies