Фестиваль «Кальміюс-2017» презентує українську Донеччину

З 1 по 3 грудня у краматорському ПК імені Леоніда Бикова відбудеться масштабний культурно-мистецький проект «Кальміюс-2017». Про особливості фестивалю та його відмінності від минулорічної події розповіли в Антикризовому медіа-центрі керівник проекту Олександра Папіна та медіа координатор Віра Шелест.

«В програмі фестивалю задіяні як наші давні друзі, так и нові імена, відомі на всю Україну та за її межами. Це топові українськи письменники Василь Шкляр і Любко Дереш, німецький художник Алан Мейєр зі своїм проектом «Діффузії». Також до нас завітає Перший театр, який покаже виставу «Ромео і Джульєта» в перекладі Юрія Андруховича. Гості фестивалю матимуть можливість спілкуватись з талановитими та самобутніми творчими людьми, відвідувати виставки, майстер-класи, інтреактиви, презентації нових творів. Програма дуже насичена подіями, які будуть цікаві як дорослим, так і дітям», – розповіла Олександра Папіна.

Незважаючи на розважальний характер заходу, фестиваль має потужну змістовну складову: через мистецтво обговорюватимуться важливі питання культурної самоідентичності сходу України. «Це не передбачає політичних рішень, але ми можемо покроково змінювати культурний світ навколо нас, робити свій внесок в інтеграцію регіону до загальноукраїнського простору», – зазначила Віра Шелест.

Родзинкою проекту «Кальміюс-2017» стане потужний історичний блок із залученням місцевих краєзнавців, під час якого будуть висвітлюватись незручні факти про наше минуле та сьогодення. Також багатьох зацікавлять «креативні індустрії» – досвід фінансово успішних творчих проектів.

Традиційно в рамках фестивалю відбудеться церемонія нагородження переможців літературного конкурсу з однойменною назвою «Кальміюс» і презентація альманаху з творами минулорічних лауреатів. Доречи, фестиваль плідно співпрацює з провідними видавництвами, тому всі бажаючи матимуть можливість придбати гарні українські книги, в тому числі – й якісну літературу для підлітків.

Програма заходів у ПК ім. Л. Бикова (Старе місто, вул. Шкільна)


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies