Громади готують бюджети на 2019 рік

23 жовтня в Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшов семінар присвячений застосуванню програмно-цільового методу бюджетування в ОТГ та підготовці паспортів бюджетних програм.

Під час відкриття семінару директорка Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна відзначила, що запровадження програмно-цільового методу підвищує ефективність використання бюджетних коштів. Управлінські рішення приймаються на основі оперативного моніторингу та оцінки виконання бюджетних програм, це забезпечує підвищення рівня забезпеченості населення послугами належної якості.

«Ми намагаємося змінити логіку розпорядження фінансами. Спочатку необхідно формулювати мету – що саме ми хочемо отримати в підсумку – та алгоритм її реалізації. І лише потім після підрахунків мають виділятися кошти. Результати виконання бюджетних програм мають бути складовою частиною стратегічного планування розвитку територіальних громад», – зазначив Андрій Мужевський, радник Дніпропетровського ЦРМС з місцевих фінансів.

Експерт ЦРМС надав інформацію щодо основних рис та елементів програмно-цільового методу, законодавчої бази та компонентів. Розглянули питання середньострокового бюджетного прогнозування та планування на рівні місцевих бюджетів, а також методику оцінки ефективності бюджетних програм.

Тим часом, Дніпропетровський ЦРМС 25 жовтня планує провести семінар на схожу тему: «Гендерно-орієнтоване бюджетування громад»

Під час семінару планується розглянути наступні питання:

  1. Стан ґендерної рівності в Україні.
  2. Економічні переваги ґендерної рівності.
  3. Ґендерно орієнтоване управління на місцевому рівні: підхід, переваги та принципи.
  4. Ґендерно чутливі результативні показники виконання програм, які фінансуються із місцевих бюджетів.
  5. Суть гендерно-орієнтованого бюджетування та його переваги.

У ході семінарі учасники отримують практичні навички щодо етапів проведення ґендерного бюджетного аналізу та формування змін у пріоритетах та місцевих програм об’єднаних територіальних громад.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies