Конференція у Канаді

Стартувала Конференція з питань реформ в Україні та з питань децентралізації. Як зазначено на офіційній сторінці Дніпропетровського ЦРМС, учасниками Конференції стали 40 українських делегатів, з-поміж яких 24 – голови ОТГ (по одному від кожної області), три старости та два міських голови. Ольга Гавриленко, голова Петриківської ОТГ, та Олена Кінаш, староста Василівського старостинського округу Солонянської ОТГ, репрезентують Дніпропетровську область на міжнародному децентралізаційному заході. Поїздка організована Федерацією канадських муніципалітетів для новообраних керівників об’єднаних територіальних громад України.

«Завдяки Швейцарсько-Українському проекту “DESPRO” “Підтримка децентралізації в Україні”, керівнику Гарнець Оксані та директорці Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Тертишній Олені маю змогу відвідати Канаду, м. Торонто в складі делегації з України. Чекаю від конференції вивчення роботи муніципалітетів Канади обмін досвідом в процесі об’єднання та роботі громад» – ділиться враженнями Олена Кінаш.

Мета навчальної поїздки – демонстрація того, як канадські муніципалітети організовують місцеве самоврядування та надання послуг задля кращого задоволення потреб громадян. Відвідування об’єднаних канадських муніципалітетів – муніципалітету Четем-Кента й округу Принс-Едвард – дозволить новообраним головам українських об’єднаних територіальних громад ознайомитися з процесом об’єднання громад у Канаді, ефективним врядуванням після об’єднання, залученням громадян, а також місцевим економічним розвитком та наданням послуг в громадах. Учасники матимуть нагоду обмінятися навичками, передовим досвідом та уроками, засвоєними на всіх етапах реформи.

Канадські організатори також запланували поїздки на місця для демонстрації інноваційних проектів та підходів до інклюзивного управління у сфері суспільних послуг та економічного зростання.

6 липня у Торонто учасники обміняються отриманим досвідом та тим, про що вони довідалися. Під час навчальної поїздки учасники набудуть знання/компетенції у таких сферах:

  • Підтримка/сприяння об’єднанню з різним ступенем складності: політичне лідерство, розробка та реалізація стратегічних планів міст у межах об’єднаних громад, людський капітал, фінансові ресурси, підзвітність, інфраструктурні проекти;
  • Умови для успішного формування екосистеми, сприятливої для місцевого економічного розвитку;
  • Знайомство з розробкою програм на основі залучення громадян та партисипативного врядування задля більшої інклюзивності та прозорості;
  • Моделі забезпечення сталості суспільних програм та послуг на підтримку належного врядування та місцевого економічного розвитку;
  • Сприяння налагодженню співпраці між організаціями місцевого, регіонального та провінційного рівня, задля підтримки регіонального врядування та місцевого економічного розвитку у об’єднаних територіальних громадах.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies