Людей поважного віку навчатимуть цифрової грамотності за допомогою серіалу

Для людей старшого віку запустили освітній серіал, який навчатиме цифровій грамотності. Завдяки йому вони зможуть користатися онлайн-послугами та впевнено почувати себе в сучасному світі.

Про запуск проєкту на платформі «Дія.Освіта» повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

«Опановуючи технології, ви спрощуєте собі життя! Адже впевнено почуватиметеся в сучасному світі й зможете більше часу проводити з рідними замість того, щоб ходити установами та аптеками», – зазначили в Мінцифри.

Саме відсутність достатніх навичок – одна із основних причин, через яку українці не користуються електронними послугами.

Читайте також: «Дія. Освіта» допоможе розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії

Заступник Постійного представника Програми розвитку ООН в Україні Христофорос Політіс наголосив, що важливо скорочувати цифровий розрив у країні, аби результати цифровізації були доступні для усіх громадян.

«Майже половині українців, які не користувалися електронними послугами протягом року, бракувало цифрових навичок. 65% цих людей належали до старшої вікової категорії. Майже третина з них хотіли б розвинути ці навички із допомогою дітей чи онуків, 11% – за допомогою коротких відео з інструкціями», – підкреслили в пресслужбі місії ПРООН в Україні.

«Базові цифрові навички для людей елегантного віку»

Курс під назвою «Базові цифрові навички для людей елегантного віку» складається з 10 серій, які присвячені різним ситуаціям, із якими часто стикаються люди віком старше 60 років. У них молодші члени родини розповідають старшим, як

  • користуватися смартфоном
  • реєструватися в соцмережах та користуватися ними
  • записуватися до лікаря онлайн
  • купувати ліки онлайн
  • поповнювати мобільний рахунок онлайн
  • переказувати кошти через інтернет
  • оформлювати пенсії та субсидії
  • створювати обліковий запис у Google
  • користуватися електронною поштою

Після проходження курсу учасники отримають 0,2 бала ЄКТС (Європейської кредитно-трансферної системи), тому він також буде актуальним для держслужбовців, які за рік мають накопичити 1 бал.

Дивіться серіал за посиланням.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies