Минулого місяця українці перерахували рекордну суму для ЗСУ

Попри те, що останнім часом збори на потреби армії проходять дещо важче, ніж на початку 2023 року, у червні стався рекорд. Про це свідчать дані надходжень до трьох найбільших благодійних фондів в Україні.

Протягом минулого місяця було зібрано майже половина від усіх донатів з початку поточного року.

Про це повідомляє платформа відкритих даних Опендатабот.

Фахівці проаналізували надходження до трьох найбільших благодійних фондів України – United24, «Повернись живим» та фонд Сергія Притули, зазначивши, що найбільші збори — у платформи United24.

«За перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України надійшло 8,4 млрд гривень. Для порівняння, це на 22% менше, ніж протягом другого півріччі 2022-го. Найбільші збори — у платформи United24, рекорд за весь час великої війни. Донати решти фондів також помітно зросли у порівнянні з попередніми місяцями», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що основну частину донатів за перше півріччя зібрала платформа United24 — 5,54 млрд гривень або 66% від загального обсягу. Крім того, на рахунки фонду «Повернись живим» надійшло 1,81 млрд гривень (22%), а до фонду Сергія Притули — близько 1 млрд гривень (12%).

На рахунки United24, призначені для потреб ЗСУ (на оборону), перерахували 4,93 млрд грн (89% усіх отриманих цією платформою донатів). Решта 11% були зібрані на медичну допомогу і на відбудову України — 0,45 млрд гривень та 0,16 млрд гривень відповідно.

«2,4 млрд гривень на оборону у червні— це абсолютний рекорд та майже половина від усіх донатів на оборону в першому півріччі поточного року. Попередній максимум — 2,24 млрд гривень — було зібрано цією платформою в липні 2022 року. При цьому, результати зборів на ЗСУ за червень у 4,8 разів перевищили показники періоду січня-травня поточного року. Тоді United24, у середньому, збирала на ці потреби 0,5 млрд гривень на місяць», – ідеться в повідомленні.

Схожа ситуація у червні й з двома іншими благодійними фондами:

  • на 17% зросли збори «Повернись живим» — 0,34 млрд гривень проти «середньомісячних» 0,29 млрд гривень у січні-травні поточного року;
  • на 37% зросли збори фонду Притули – 0,22 млрд гривень, тоді як протягом попередніх 5 місяців на рахунки заходило 0,16 млрд гривень у середньому.

Читайте також: За рік в Україні у 8 разів зросла кількість зареєстрованих волонтерів


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies